Κορονοϊός: 5 τροφές για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας

Εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού , οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφέςκαι να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό, προκειμένου να επιβραδύνουμε τη διάδοση του ιού.

Τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ως ιός, ο νέος κορονοϊός COVID-19 επιτίθεται πρώτα στο αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή στους πνεύμονές μας.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να φροντίζουμε για την υγεία των πνευμόνων μας, καθώς όσο συχνό και αν είναι το πλύσιμο των χεριών, είναι λιγότερο αποτελεσματικό εάν οι πνεύμονες δεν είναι αρκετά υγιείς ώστε να αντέξουν τις λοιμώξεις.

Ευτυχώς, ένας τρόπος για να θωρακίσει κανείς το αναπνευστικό του σύστημα, είναι μέσω της κατανάλωσης συγκεκριμένων θρεπτικών τροφών.

Μήλα: Είναι πλούσια σε φυτοχημικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, γεγονός που βοηθά στην ενίσχυση της αναπνευστικής λειτουργίας.

 Σπανάκι, ρόκα, λάχανο και άλλα πράσινα λαχανικά : είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που υποστηρίζουν την υγεία των πνευμόνων.

Πράσινο τσάι: Περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες. Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Σκόρδο: Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τους πνεύμονες από το οξειδωτικό στρες. Συμβάλλει επίσης στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

ψάρια με  υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα : τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς.

Πηγή: Medical Daily

Leave a Reply