Χαμένοι Πολιτισμοί: Ατλαντίδα

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο. Πρόκειται για ένα βίντεο από το National Geograpfic με ελληνικούς υπότιτλους.

Lost Atlantis - Η χαμένη Ατλαντίδα - (Greek subs)

Αφού το παρακολουθήσετε με προσοχή, γράψτε σε μορφή σχολίου ΕΔΩ
Τι σας έκανε εντύπωση;

Από τις πληροφορίες που πήρατε από το βίντεο, πιστεύετε ότι υπήρξε η Ατλαντίδα; Αν ναι που υποθέτετε ότι βρισκόταν;

3 thoughts on “Χαμένοι Πολιτισμοί: Ατλαντίδα

  • 30 April 2020 at 11:04
    Permalink

    Βλέποντας το βίντεο για την Ατλαντίδα εντυπωσιάστηκα από το θέμα με το οποίο ασχολείται το οποίο δεν υπάρχει σήμερα και παρόλα αυτά συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες. Ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας φαίνεται να απασχολούσε και τους αρχαίους, αφού ο Πλάτωνας, ο σπουδαίος φιλόσοφος, ασχολήθηκε με αυτό και το περιέγραψε τόσο αναλυτικά. Ακόμα εντυπωσιακό είναι πώς ο μύθος γύρω από τον πολιτισμό της Ατλαντίδας απασχολεί έντονα τους σημερινούς επιστήμονες που συνεχίζουν να ψάχνουν σε διάφορα σημεία της Γης το χαμένο νησί. Τέλος εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που επιστήμονες παρατηρούν και μελετούν τα ευρήματα που έχουν σχέση με την Ατλαντίδα ψάχνοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.
    Πιστεύω ότι υπήρχε η Ατλαντίδα, αφού την αναφέρει ένας φιλόσοφος και όχι ένας παραμυθάς, και για εμένα επικρατέστερη τοποθεσία είναι η Σαντορίνη, επειδή οι επιστήμονες έχουν βρει περισσότερα όμοια στοιχεία με αυτά που περιγράφει ο Πλάτωνας.

  • 30 April 2020 at 11:46
    Permalink

    μου αρεσε ιδιετερα στο σημείο που ειπε οτι η ατλαντιδα μπορει να ειναι και η Σαντορίνη

  • 3 May 2020 at 22:35
    Permalink

    Στο βίντεο της χαμένης Ατλαντίδας μου έκανε εντύπωση πως εξαφανίστηκε σε μια νύχτα μια ολόκληρη περιοχή. Πιστεύω ότι η Ατλαντίδα υπήρξε και νομίζω ότι βρίσκεται στη Σαντορίνη. Έχει όλα αυτά που λέει ο Πλάτωνας εκτός από τους ελέφαντες.

Leave a Reply