HARRY POTTER and the chamber of secrets

Ο Χάρι περνάει το καλοκαίρι στο σπίτι των θείων του, όταν θα τον επισκεφτεί ο Ντόμπυ, ένα ξωτικό και θα τον προειδοποιήσει να μην επιστρέψει στο Χόγκουαρτς. Ο Χάρι αρνείται. Αργότερα έρχεται ο Ρον με τα δίδυμα αδέρφια του Τζορτζ και Φρεντ, με το ιπτάμενο αμάξι του πατέρα τους να τον πάρουν μαζί τους. Όλοι μαζί πηγαίνουν στο σπίτι των Ουέσλι. Εκεί ο Χάρι θα συναντήσει την αδερφή του Ρον, την Τζίνι, η οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μαθήματα στη Σχολή Μάγων. Επίσης γνωρίζει τον πατέρα του Ρον, τον Άρθουρ. Λίγο αργότερα ο Χάρι με τους Ουέσλι θα πάνε στην Διαγώνιο Αλέα. Κατά λάθος ο Χάρι θα βρεθεί στην Αδιέξοδο Αλέα. Ευτυχώς, θα βρει εκεί τον Χάγκριντ που θα τον πάει να βρει τους Ουέσλι και την Ερμιόνη. Καθώς ψωνίζουν, ο Χάρι γνωρίζει το Γκιλντρόι Λόκχαρτ, ένα διάσημο μάγο και συγγραφέα και αργότερα συναντά το Ντράκο Μαλφόι με τον πατέρα του Λούσιους, που θαυμάζει τον Βόλντεμορτ και απεχθάνεται το Χάρι, την Ερμιόνη και τους Ουέσλι.

Στο σταθμό του τρένου, ενώ όλοι επιβιβάζονται, ο Χάρι και ο Ρον δυσκολεύονται και έτσι χάνουν το τρένο. Οι δυο τους καταφέρνουν να φτάσουν στο Χόγκουαρτς με το ιπτάμενο αμάξι. Όταν μπαίνουν μέσα στη σχολή, ο επιστάτης Φλιτς τους λέει ότι θα αποβληθούν αλλά οι καθηγητές Μαγκόναγκαλ και Ντάμπλντορ τους λένε ότι θα τιμωρηθούν αντί να αποβληθούν.

Λίγο μετά αφού άρχισαν τα μαθήματα, ο Χάρι αρχίζει να ακούει μια απειλητική φωνή που κανένας άλλος δεν ακούει. Τότε οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη βρίσκουν το μήνυμα "Η Κάμαρα των Μυστικών έχει ανοίξει. Εχθροί του διαδόχου, έχετε το νου σας", γραμμένα με αίμα στον τοίχο του κάστρου και ανακαλύπτουν την γάτα του επιστάτη Φλιτς να έχει μαρμαρώσει. Ο θρύλος λέει ότι η Κάμαρα με τα Μυστικά μπορεί να ανοιχτεί μόνο από το διάδοχο του Σλίθεριν. Ο Χάρι υποψιάζεται το Μαλφόι. Για να μάθουν τι κρύβει, οι τρεις τους θα πιουν πολυχημικό φίλτρο και θα μεταμφιεστούν στους φίλους του Ντράκο, Κραμπ και Γκόιλ. Μαθαίνουν ότι ο Μαλφόι δεν είναι ο διάδοχος και ότι δεν ξέρει ποιος είναι.

Ο Γκιλντρόι Λόκχαρτ, προσλαμβάνεται να διδάξει στη σχολή ως καθηγητής άμυνας κατά των σκοτεινών δυνάμεων. Στο μάθημά του, ο Ντράκο καλεί ένα φίδι, με το οποίο ο Χάρι μπορεί να μιλήσει. Η Ερμιόνη εξηγεί ότι μίλησε ερπετικά, κάτι που κάνει όλο το σχολείο να πιστεύει ότι ο Χάρι είναι ο διάδοχος.

Στο μπάνιο, ο Χάρι βρίσκει ένα βιβλίο με άδειες σελίδες που κάποτε ανήκε σε κάποιον με το όνομα Τομ Μάρβολο Ριντλ. Μέσα από το βιβλίο, ο Χάρι βλέπει τι έγινε πριν 50 χρόνια, όταν ο Τομ ήταν μαθητής. Οι αναμνήσεις του Τομ ενοχοποιούν το Χάγκριντ ως το διάδοχο.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς και άλλοι μαθητές βρίσκονται μαρμαρωμένοι, ανάμεσά του και η Ερμιόνη, και το βιβλίο του Τομ Ριντλ χάνεται. Ο Χάρι και ο Ρον ανακαλύπτουν από ένα χαρτί στο πετρωμένο χέρι της Ερμιόνης, ότι το τέρας που είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις είναι ο Βασιλίσκος. Στην πορεία βρίσκουν και άλλο μήνυμα από το διάδοχο και οι καθηγητές λένε ότι η Τζίνι βρίσκεται στην Κάμαρα. Στέλνουν τον Λόκχαρτ να βρει και να σώσει την Τζίνι, αλλά αντιθέτως αυτός προσπαθεί να δραπετεύσει όταν ο Χάρι και ο Ρον τον πιάνουν. Ανακαλύπτουν ότι ο Λόκχαρτ είναι απάτη. Χρησιμοποιούσε το ξόρκι σβησίματος μνήμης πάνω σε μάγους και έπαιρνε αυτός τα εύσημα των κατορθωμάτων τους.

Οι τρεις τους βρίσκουν την είσοδο της Κάμαρας στο μπάνιο της Μύρτιας που κλαίει και μπαίνουν μέσα και βρίσκουν ένα τεράστιο δέρμα φιδιού. Ο Λόκχαρτ προσπαθεί να σταματήσει τους Χάρι και Ρον χρησιμποιώντας το ξόρκι μνήμης. Το ξόρκι όμως πηγαίνει πάνω του και έτσι χάνεται η δική του μνήμη. Τότε ένα μέρος της Κάμαρας καταρρέει και χωρίζει το Χάρι από τους άλλους. Τότε συνεχίζει μόνος του και βρίσκει την Τζίνι. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Τομ Ριντλ, εξηγώντας ότι είναι μια μνήμη που διατηρείται στο βιβλίο για πενήντα χρόνια. Συνεχίζει λέγοντας ότι θα πάρει την ψυχή της Τζίνι ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ο Χάρι μαθαίνει ότι ο Τομ είναι ο διάδοχος του Σλίθεριν και στην πραγματικότητα είναι ο Λορδος Βόλντεμορτ στην εφηβική ηλικία. Ο Ριντλ στέλνει το Βασιλίσκο να σκοτώσει το Χάρι. Τότε έρχεται ο Φωκς, ο φοίνικας του Νταμπλντορ, και δίνει στο Χάρι το Καπέλο, το οποίο μέσα κρύβει το Ξίφος του Γκόντρικ Γκρίφιντορ. Μετά από μια τρομακτική μάχη, ο Χάρι σκοτώνει τον Βασιλίσκο, μαχαιρώνοντάς τον στο στόμα. Δυστυχώς όμως ένα δόντι του τρυπάει το χέρι του Χάρι.

Καθώς πεθαίνει από το δηλητήριο του Βασιλίσκου, ο Χάρι καταστρέφει τον Τομ Ριντλ, τρυπώντας το βιβλίο του με το δόντι. Τότε η Τζίνι ανακτά τις αισθήσεις της και βρίσκει το Χάρι πληγωμένο, αλλά ο Φωκς τον γιατρεύει με τα δάκρυά του. Αργότερα όταν ο Χάρι ομολογεί στο Ντάμπλντορ τη φοβία του ότι είναι κακός, ο Νταμπλντορ τον καθησυχάζει λέγοντάς ότι του μόνο ένα γνήσιο μέλος του Γκρίφιντορ θα μπορούσε να επικαλεστεί του Ξίφους.

CHRISTMAS at HOGWARTS

«Τα Χριστούγεννα έφταναν. Ένα πρωί στα μέσα Δεκεμβρίου, το Χόγκουαρτς ξύπνησε για να βρεθεί καλυμμένο με χιόνι. Η λίμνη πάγωσε στερεά και τα δίδυμα Weasley τιμωρήθηκαν για να μαγεύουν αρκετές χιονόμπαλες , ώστε να ακολουθήσουν τον Quirrell γύρω, το τουρμπάνι του. Οι λίγες κουκουβάγιες που κατάφεραν να πολεμήσουν μέσα από τον θυελλώδη ουρανό για να παραδώσουν αλληλογραφία έπρεπε να επιστραφούν στην υγεία από τον Χάγκριντ πριν μπορέσουν να πετάξουν ξανά.>>

Οι μαθητές από την σχολή Χογκουαρτσ για μαγείες και ξόρκια  πηγαίνουν σε διακοπές μερικών εβδομάδων για την περίοδο των Χριστουγέννων - αν και μερικοί μαθητές (όπως ο Χάρι Πότερ ), επιλέγουν να μείνουν στο Χόγκουαρτς. Ο Χάρι απόλαυσε να μένει στο Χόγκουαρτς τα Χριστούγεννα, καθώς η εναλλακτική λύση επέστρεφε στους Ντάρσλι . Τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται συχνά από μια γιορτή κάποιου τύπου. Το Eggnog σερβίρεται συχνά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι μαθητές από την σχολή πηγαίνουν σε διακοπές μερικών εβδομάδων για την περίοδο των Χριστουγέννων - αν και μερικοί μαθητές (όπως ο Χάρι Πότερ ), επιλέγουν να μείνουν στο Χόγκουαρτς. Ο Χάρι απόλαυσε να μένει στο Χόγκουαρτς τα Χριστούγεννα, καθώς η εναλλακτική λύση επέστρεφε στα Ντάρσλι Τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται συχνά από μια γιορτή κάποιου τύπου. Το Eggnog σερβίρεται συχνά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Για όσους μένουν στο Χόγκουαρτς για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η γοητεία και η πολυτέλεια περιμένουν. Ο Χάρι Πότερ είχε υπέροχες αναμνήσεις για να περάσει τα Χριστούγεννα στο Χόγκουαρτς, αφού δεν είχε ποτέ διασκέδαση με τους Ντάρσλι. Όταν αυτός και η Ερμιόνη επισκέφτηκαν το Godric's Hollow τον Δεκέμβριο του 1997 , τα κάλαντα που προέρχονταν από την εκκλησία του υπενθύμισαν «Peeves κάτω από αγενείς εκδόσεις κάλαντα από εσωτερικές στολές πανοπλίας, των δώδεκα χριστουγεννιάτικων δέντρων του Great Hall, του Dumbledore που φορούσε ένα  καπό είχε κερδίσει σε ένα κράκερ, του Ρον σε ένα πλεκτό πουλόβερ στο χέρι ».

Η καθηγητρια    McGonagall πήρε μια λίστα μαθητών που ήθελαν να μείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Τα δώρα τους συσσωρεύτηκαν στους πρόποδες των κρεβατιών τους στους κοιτώνες τους για να βρουν όταν ξυπνήσουν το πρωί των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δώδεκα μεγάλα διακοσμημένα έλατα, γκι και πουρνάρια ήταν μεταξύ των διακοσμήσεων που ο Χάγκριντ και οι καθηγητές βοηθούν να βάλουν στο Great Hall για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Το χιόνι έπεσε από την οροφή της Μεγάλης Αίθουσας , αλλά σε αντίθεση με το πραγματικό χιόνι, αυτό το χιόνι ήταν ξηρό και ζεστό. Γύρω από το κάστρο, πανοπλίες επίσης γοητευμένος να τραγουδούν τα κάλαντα. [2]

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή περιλαμβάνει ψητή γαλοπούλα, πατάτες, τσιπολάτες, μπιζέλια, σάλτσα, σάλτσα των βακκίνιων και « φλεγόμενες χριστουγεννιάτικες πουτίγκες ». Το προσωπικό μπορεί επίσης να απολαύσει κρασί με το γεύμα του. Το Wizard Crackers εκρήγνυται δυνατά και περιέχει πιο εντυπωσιακές εύνοιες από τους αντίστοιχους τους Muggle (muggle είναι οι άσχετοι από μαγεία), όπως σωστά καπέλα και καπό, ζωντανά ποντίκια και σετ σκακιού του Wizard .

25 December | Harry Potter Wiki | Fandom

HARRY POTTER and THE PHILOSOPHER’S STONE

Ο Χάρι Πότερ φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο 11χρονο αγόρι, που ζει με τους θείους του, τους Ντάρσλεϊ. Στα γενέθλιά του, ο Χάρι μαθαίνει από ένα μυστήριο άγνωστο άντρα, τον Ρούμπεους Χάγκριντ, ότι είναι μάγος, διάσημος στον κόσμο της μαγείας επειδή επέζησε της επίθεσης από το σατανικό Λόρδο Βόλντεμορτ, όταν ο Χάρι ήταν ακόμα μωρό. Ο Βόλντεμορτ σκότωσε τους γονείς του Χάρι, ενώ όταν του επιτέθηκε, το ξόρκι εξοστρακίστηκε αφήνοντας του μόνο ένα σημάδι με σχήμα κεραυνό στο μέτωπό του και αποδυναμώνοντας τον Βόλντεμορτ. Ο Χάγκριντ τον ενημερώνει ότι έχει προσκληθεί να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Αφού αγοράσουν τις προμήθειες, ο Χάρι επιβιβάζεται στο τραίνο του Χόγκουαρτς.

Πάνω στο τραίνο, ο Χάρι γνωρίζει τον Ρον Ουέσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ. Όταν φτάνουν στη σχολή, ο Χάρι και όλοι οι μαθητές χωρίζονται σε κοιτώνες: Γκρίφιντορ, Χάφλπαφ, Ράβενκλοου και Σλίθεριν. Το Σλίθεριν έχει τη φήμη ότι είναι ο κοιτώνας σκοτεινών μάγων. Ο Χάρι, όμως, επιλέγεται στον κοιτώνα Γκρίφιντορ μαζί με τους Ρον και Ερμιόνη.

Στο Χόγκουαρτς, ο Χάρι μαθαίνει μαγεία και επίσης ανακαλύπτει περισσότερα για το παρελθόν του και τους γονείς του. Θα πάρει μέρος στο Κουίντιτς, ένα σπορ του μαγικού κόσμου όπου οι αθλητές πετάνε με σκούπες. Μία νύχτα, αυτός, ο Ρον και η Ερμιόνη βρίσκουν ένα τεράστιο τρικέφαλο σκυλί στον απαγορευμένο όροφο της σχολής. Το σκυλί φυλάει τη Φιλοσοφική Λίθο, ένα αντικείμενο που δίνει στον κάτοχό του αθανασία και μπορεί να μετατρέψει όλα τα μέταλλα σε χρυσό. Ο Χάρι φτάνει στο συμπέρασμα ότι ο καθηγητής φίλτρων, Σέβερους Σνέιπ, προσπαθεί να πάρει τη Λίθο, για να δώσει στο Βόλντεμορτ την ανθρώπινη μορφή του πίσω.

Αφού μάθουν ότι ο Χάγκριτ έχει αποκαλύψει, άθελά του, σε έναν άγνωστο, ο οποίος του έδωσε για αντάλλαγμα ένα αυγό δράκου, πως ο σκύλος αυτός κοιμάται αν του παίξουν μουσική, οι τρεις φίλοι πιστεύουν πως αυτός ο άγνωστος είναι ο Σνειπ και αποφασίζουν να βρουν τη Λίθο πριν από αυτόν. Αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις που προστατεύουν τη λίθο. Ξεφεύγουν από ένα φονικό φυτό, πετούν μέσα από εκατοντάδες ιπτάμενα κλειδιά και παίζουν ζωντανό μαγικό σκάκι.

Αφού επιτύχουν σε όλες τις προκλήσεις, ο Χάρι ανακαλύπτει ότι δεν ήταν ο Σνέιπ αυτός που ήθελε τη λίθο, αλλά ο καθηγητής της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών ο καθηγητής Κούιρελ. Ο Κουίρελ βγάζει το τουρμπάνι του και αποκαλύπτει ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ζει ο Βόλντεμορτ. Ο Βόλντεμορτ προσπαθεί να πείσει το Χάρι να του δώσει τη λίθο (την οποία λίθο ο Χάρι βρίσκει ξαφνικά στην τσέπη του) και του υπόσχεται ότι θα αναστήσει τους γονείς του. Ο Χάρι όμως αρνείται και ο Κουίρελ επιχειρεί να τον σκοτώσει αλλά αποτυγχάνει αφού μετά το άγγιγμα του Χάρι γίνεται σκόνη και πεθαίνει. Τότε το πνεύμα του Βόλντεμορτ διαπερνά το Χάρι και τον αφήνει αναίσθητο.

Ο Χάρι συνέρχεται στο νοσοκομείο της σχολής, με τον καθηγητή Ντάμπλντορ στο πλευρό του. Ο Ντάμπλντορ εξηγεί ότι η λίθος καταστράφηκε και ότι οι φίλοι του είναι μια χαρά. Ο λόγος που ο Κουίρελ κάηκε όταν τον άγγιξε ο Χάρι, είναι επειδή όταν πέθανε η μητέρα του για να τον σώσει, ο θάνατός της του έδωσε μια μαγική, με βάση την αγάπη, προστασία εναντίον του Βόλντεμορτ. Όταν φτάνει το τέλος των μαθημάτων, ο Χάρι συνειδητοποιεί ότι καθώς όλοι οι άλλοι μαθητές πηγαίνουν σπίτι, το Χόγκουαρτς στην πραγματικότητα είναι το δικό του σπίτι.

Harry potter1firstmovie.jpg

Harry Potter: The Real-Life Inspirations Behind J.K. Rowling's Characters -  Biography

Mistakes that are hard to ignore in Harry Potter movies