Blue lagoon – Γαλάζια λίμνη

 

Η «Γαλάζια λίμνη», κινηματογραφική ταινία του 1980, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Henry De Vere Stacpoole είναι μία φαντασμαγορική παραγωγή σε σκηνοθεσία του Randal Kleiser . Αποτελεί την  πρώτη από τις δύο διασκευές που θα ακολουθήσουν,  το 1991 και το 2012 αντίστοιχα.

Ένα ναυάγιο… Δύο μικρά ξαδέρφια κι ένα μέλος του πληρώματος .Τα παιδιά ήταν πολύ μικρά. Έπειτα από μέρες πλέοντας στη θάλασσα χωρίς ούτε μία ελπίδα για σωτηρία, η βάρκα που κουβαλούσε τους τρεις επιζώντες, τους ξέβρασε σε ένα έρημο νησί με μοναδικά εφόδια κάποια καλάμια και καρύδες. Μία απαγορευμένη περιοχή κι ένας θάμνος με δηλητηριώδεις καρπούς……… Έπειτα από λίγα χρόνια στο νησί ο άνθρωπος που τα πήρε υπό την προστασία του αφήνει την τελευταία του πνοή. Το αγόρι και το κορίτσι καλούνται να επιβιώσουν ολομόναχοι σε αυτό το ερημονήσι. Και τα κατάφεραν. Όταν, έπειτα από λίγα χρόνια, τα παιδιά ανακαλύψουν  τα ερεθίσματα που δέχονται καθώς αναπτύσσονται, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάτι το τελείως πρωτόγνωρο... Ένα μωρό. Πώς θα μπορούσαν να αναθρέψουν ένα βρέφος όταν οι ίδιοι δεν γνώριζαν, όχι μόνο τις ανάγκες του βρέφους, αλλά και τις δικές τους;  Ήταν μία ηλιόλουστη μέρα. Το ζευγάρι με το παιδί τους αποφάσισαν να κάνουν  έναν περίπατο. Το μωρό, όντας μικρό για να καταλάβει, δοκίμασε τον ‘απαγορευμένο καρπό’. Η οικογένεια μπήκε σε μία βαρκούλα, κατανάλωσαν  όλοι μαζί τον καρπό και επέτρεψαν στη θάλασσα να ορίσει τη μοίρα τους…

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΑΚΟΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

  • Οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις εκτός γυρισμάτων. Έτσι λοιπόν ο σκηνοθέτης αποφάσισε να αυξήσει την χημεία των δύο ηθοποιών. Υποχρέωσε τον πρωταγωνιστή, Christopher Atkins , να τοποθετήσει μία φωτογραφία της συμπρωταγωνίστριάς του, Brooke Shields, πάνω από το κρεβάτι του έτσι ώστε να την ερωτευτεί.
  • Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ανακαλύφθηκε ένα καινούργιο είδος ιγκουάνα.
  • Όταν πρωταγωνίστησαν στην ταινία, ο Christopher ήταν 19 και η Brooke μόλις 15!

Leave a Reply