2ο ΜΑΘΗΜΑ – Πέμπτη, 2/4/2020

Καλημέρα παιδιά! Καλό μήνα σε όλους!

Ελπίζω να σας έχει διευκολύνει το blog της τάξης μας και να να μη συναντήσατε ιδιαίτερες δυσκολίες στη χρήση του! Συνεχίζουμε με το 2ο μας μάθημα και κάποιες ασκήσεις στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Γεωγραφία. Επίσης, κάθε φορά στο τέλος της ανάρτησης, θα σας προτείνουμε μια χρήσιμη ιστοσελίδα με ευχάριστες δραστηριότητες για να περνάτε δημιουργικά τον ελεύθερό σας χρόνο!

Αν έχετε συναντήσει κάποια δυσκολία ή θέλετε να κάνετε κάποια παρατήρηση ώστε να διορθώσουμε κάτι στο ιστολόγιό μας, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο mail μας!

Οι ασκήσεις που θα έχετε να κάνετε μέχρι τη Δευτέρα είναι:

ΓΛΩΣΣΑ

1) Σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά σε  ένα ωραίο κείμενο από το  Ανθολόγιο, με τίτλο: "Ο ΩΡΑΙΟΣ ΔΑΡΕΙΟΣ"(κλικ στον τίτλο).

Αφού διαβάσετε με την ησυχία σας το κείμενο, στο οποίο πρωταγωνιστής είναι ένας καμαρωτός γάτος και το αφεντικό του, ο κύριος Τίτος, να γράψετε με λίγα λόγια την περίληψη της ιστορίας μας στο τετράδιο Εκθέσεων (γύρω στις 10 σειρές).

(Η ιστορία αυτή μοιάζει πολύ με το κατόρθωμα της Σόνιας της γάτας και του κυρίου Ντίνου που διδαχθήκαμε στην τάξη. Τώρα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μόλις τελειώσετε, να βγάλετε μια φωτογραφία την περίληψη που γράψατε στο τετράδιο σας και να την στείλετε στο mail μου ώστε να δω και να διορθώσω λαθάκια (αν υπάρχουν), αν και είμαι σίγουρος πως οι περιλήψεις σας θα είναι για άλλη μια φορά υποδειγματικές!!)

2) Αφού ξαναθυμηθούμε τους ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ, (πατήστε κλικ στο Play)  να κάνετε στο τετράδιο Εργασιών Γλώσσας χρονική αντικατάσταση των ρημάτων : εγώ σκουπίζω,  αυτός χορεύει.

3) Mε βάση το πινακάκι ΚΛΙΣΗ ΘΗΛΥΚΩΝ ΣΕ -Η, να κλίνετε στο τετράδιο Γλώσσας τα ουσιαστικά: η λέξη,  η θέση.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Να κάνετε στο τετράδιο Μαθηματικών τις παρακάτω πράξεις ΚΑΘΕΤΑ:

46.798 + 8.567=                                   356,45 + 8,6 =

12.325 - 7.879=                                    487,16 - 46,8 =

2.574 x 65=                                           26,4 x 3,2 =

8.475 : 5 =                                             7,8 : 3 =

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Μερικά παιχνίδια για εξάσκηση :

ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!                                                       Η ΘΕΣΗ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΚΟΥΙΖ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)  θα βρείτε παιχνίδια και χαρούμενες δραστηριότητες για παιδιά. Διαλέξτε όποιο σας αρέσει!

Σεισμός στο σπίτι

Μέτρα προστασίας

Μόνος στο σπίτι

Στο σούπερ μάρκετ

Το παζλ του σεισμού

Το σταυρόλεξο του σεισμού

Το κρυπτόλεξο του σεισμού

Oι λύσεις όλων των ασκήσεων θα ανέβουν στο blog μας την Κυριακή το μεσημέρι για να κάνετε τη διόρθωσή τους ενώ στο mail μου θα περιμένω να μου στείλετε την φωτογραφία με την περίληψή σας!


Να περνάτε όμορφα!!



Leave a Reply