Ο μαγεμένος αυλός (συνέχεια 3)

           … Μετά από πολλούς μήνες τέτοιας ταλαιπωρίας, οι κάτοικοι του Χάμελιν απόμειναν πεινασμένοι και έξαλλοι από θυμό. Κάποιοι κατηγόρησαν τους μυλωνάδες, γιατί οι αποθήκες τους τράβηξαν σαν μαγνήτης αυτή τη μάστιγα στην πόλη.  Μα οι μυλωνάδες έριξαν το φταίξιμο σ΄ όλους αυτούς, που χρειάζονται αλεύρι για να φτιάξουν το ψωμί τους. Οι άντρες κατηγόρησαν τις γυναίκες τους, για τις γαργαλιστικές μυρουδιές που ανέδυαν οι κουζίνες τους και γοήτευαν αυτά τα πλάσματα. Μα οι γυναίκες έριξαν το φταίξιμο στους άντρες τους, γιατί τις παρακαλούσαν να μαγειρεύουν κρέατα και πίτες, φαγητά που τόσο τους άρεσαν και τα είχαν συνηθίσει.

          Όταν όμως ήρθε η ώρα να αποδώσουν την ευθύνη σε ένα και μοναδικό υπεύθυνο, όλοι οι κάτοικοι του Χάμελιν στράφηκαν εναντίον του δημάρχου.  Γιατί ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορούσαν να σκεφτούν τίποτα να κάνουν.

          Έτσι, όλοι οι κάτοικοι αποφάσισαν  να συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχείο και άρχισαν να βροντοχτυπούν την πόρτα αγανακτισμένοι. Ξεπρόβαλε ο θυρωρός και τους είπε ότι ο δήμαρχος είχε συμβούλιο και ήταν πολύ απασχολημένος, για να τους δεχτεί. Αυτοί όμως αρνήθηκαν να το βάλουν κάτω...               

Leave a Reply