Ομαδικές Αφίσες για τα αδέσποτα

Σήμερα ήταν μια μέρα που δοκιμάσαμε κάτι καινούριο στην τάξη! Μάθαμε να δημιουργούμε ψηφιακές αφίσες με τις ομάδες μας. Χρησιμοποιήσαμε τα tablet και την εφαρμογή book creator. Το θέμα μας ήταν η άσκηση 5 του ΤΕ Γλώσσας, όπου έπρεπε να δημιουργήσουμε αφίσες για να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Αφού χθες είδαμε με ένα μικρό βίντεο τι μπορούμε να κάνουμε με τα "κουμπιά" της εφαρμογής, σήμερα όλες οι ομάδες δημιούργησαν τις αφίσες τους με μεγάλη ευκολία! Βέβαια, βοηθήθηκαν από ένα φύλλο με οδηγίες βήμα βήμα.

Το βίντεο:

Στιγμιότυπα :

Συνεργάστηκαν βάζοντας φόντο, χρησιμοποίησαν λέξεις κλειδιά για αναζήτηση εικόνων στο διαδίκτυο, πληκτρολόγησαν τίτλους και υπότιτλους ή άλλες φράσεις στην αφίσα, μορφοποίησαν τα γράμματα αλλά και ...είχαν την ιδέα να ηχογραφήσουν τα συνθήματα τους καταγράφοντας τα με τις φωνές τους.

Μπορείτε να πατήσετε στην παρακάτω διεύθυνση και για να τις δείτε και για να ακούσετε τα ηχογραφημένα μηνύματα !

 

 

Η μέρα δεν τελείωσε όμως εδώ! Μια που πήραμε τα τάμπλετ στην τάξη παίξαμε κι ένα κουίζ Kahoot στην φυσική για να δούμε πόσα θυμόμαστε από το κεφάλαιο της Ενέργειας!

Άντε...το γλιτώσατε το διαγώνισμα στη Φυσική! To μεγαλύτερο κέρδος όμως είναι ότι μάθαμε να ζητοκραυγάζουμε αθόρυβα!!!!😂😁😁😁🎉🎉🎉🎉

Μαρία Χατζηλουδη

 

 

 

 

Leave a Reply