Συμμετοχή στον 1ο Πανεβριο Διαγωνισμό Ρομποτικής EβroRobotics

Αυτή η εβδομάδα είχε χαρακτήρα Εβρο-Ρομποτικής!

Η Γλώσσα με την 11η ενότητα "Παιχνιδια" μας θύμισε τις εγκλίσεις, τον ορθό τρόπο να δίνουμε και να λαμβάνουμε οδηγίες, τους κανόνες των παιχνιδιών και  έτσι εμείς βγάλαμε την BeeBot από το συρτάρι ! Αφού όλα ήρθαν βολικά και είχαμε το σωστό timing,  πήραμε μέρος και στον 1ο διαγωνισμό Ρομποτικής του νομού Έβρου, που διοργανώθηκε από το 1ο Δ.Σ Σουφλίου με υπεύθυνους τον κ. Ζηκίδη(Διευθ. 1ου ΔΣ Διδυμοτείχου) και την κ. Μανάφη(Συντονίστρια Έβρου).  Σε μια πιο χειροποίητη παραλλαγή του παιχνιδιού μας από την Εβδομάδα Κώδικά

διαβάστε το εδώ,

οργανωθήκαμε και απλοποιήσαμε τη διαδικασία ως εξής:

1.Από την αρχή της εβδομάδας καθαρίσαμε και διαμορφώσαμε κατάλληλα τον χώρο της τάξης μας!

 

2. Επειτα φτιάξαμε καρτέλες με όλα τα μνημεία/μουσεία της πόλης μας. Η λίστα των μνημείων είχε δημιουργηθεί μέσα από τις πληροφορίες που είχανε συλλέξει τα παιδιά σε μια παλιότερη εργασία για το Διδυμότειχο (2η ενότητα Γλώσσας "Η Ζωή στην πόλη"). Τότε τα είχαμε καταγράψει ως σημειώσεις στον πίνακα.

3. Θυμηθήκαμε σε ποια πρόσωπα και σε ποιες εγκλίσεις μπορούμε να δώσουμε οδηγίες στους επισκέπτες της πόλης μας και φτιάξαμε καρτελάκια για αυτές.

4. 'Επειτα δημιουργήσαμε και τα βέλη τα οποία λειτουργούν ως βοήθημα για να εντοπίζουμε τα λάθη μας.

 

5. Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε ζευγάρια και κάθε ζευγάρι διάλεξε μια κάρτα μνημείου, μια κάρτα έγκλισης και ξεκίνησε να γράφει στο χαρτί τη διαδρομή με δύο τρόπους:  συμβολικά με τα βέλη και γραπτά με την έγκλιση και το πρόσωπο που τους ζητήθηκε.

6. Κάθε ζευγάρι που σηκώθηκε έδωσε εντολές στην BeeBot, ώστε να φτάσει στον προορισμό της. Οι ομάδες που το κατάφερναν διάβαζαν την καρτέλα με τις πληροφορίες του μνημείου στους συμμαθητές τους. Όσοι δεν το κατάφερναν προσπαθούσαν να εντοπίσουν το λάθος χρησιμοποιώντας τα βελάκια και ξαναδοκίμαζαν!

*Η καρτέλα των μνημείων  συνδέθηκε με άσκηση γραπτού λόγου της 10ης ενότητας Γλώσσας "Περιγραφή ενός μνημείου".

7. Ως τελευταίες λεπτομέρειες δημιουργήσαμε καρτέλες με το πρόβλημα, τον σκοπό του παιχνιδιού, αλλά  και με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες.

Την Πέμπτη 10/4/2024 συνδεθήκαμε διαδικτυακά με το 1ο Δημοτικό Σχολείου Σουφλίου και παρουσιάσαμε το παιχνίδι μας ενώποιον των οργανωτών και άλλων σχολείων.

 

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα και στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο:

 

Για τελευταίο αφήσαμε το πιο σημαντικό κομμάτι, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 🙏🙏🙏στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την αγορά του ρομποτακίου,το οποίο μας έδωσε την έμπνευση και το κίνητρο να μπλεξουμε τα μαθησιακά μας αντικείμενα μαζί με λίγη διασκέδαση!🥰🥰🥰

Καλή μας επιτυχία !

Leave a Reply