Ιρλανδία φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά         Γιορτές

Έτσι μοιάζει το ιρλανδικό στιφάδο, ένα τυπικό ιρλανδικό πιάτο.

Ιρλανδικό φαγητό

Τι τρώνε οι Ιρλανδοί; Η ιρλανδική κουζίνα βασίζεται παραδοσιακά στο κρέας -κυρίως πρόβειο, αλλά και βοδινό και κοτόπουλο- και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εκτός από το γάλα, χρησιμοποιούνται συχνά τυρί, κουάρκ και βούτυρο. Χρησιμοποιούνται επίσης πατάτες και ορισμένα λαχανικά, κυρίως λάχανο, αλλά και καρότα, μπιζέλια, πράσα και παστινάκια. Τα ψάρια δεν είναι δημοφιλή μόνο στις ακτές. Ο σολομός είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Η κουζίνα στην Ιρλανδία είναι μάλλον πλούσια. Τα μαγειρευτά είναι δημοφιλή, ιδίως το ιρλανδικό στιφάδο. Περιέχει αρνί και πατάτες, συχνά και καρότα. Το κρέας ψήνεται ή σιγοψήνεται ως μπριζόλα και τότε ονομάζεται ψητό. Οι πατάτες σερβίρονται μαζί του σε κάθε είδους μορφή, όπως ψητές πατάτες, πατάτες σακάκι, πατατάκια ή πουρές.

Ιρλανδικό πρωινό

Το ιρλανδικό πρωινό είναι πλούσιο!

Το πλήρες ιρλανδικό πρωινό - το πλήρες παραδοσιακό πρωινό στην Ιρλανδία - αποτελείται από αυγά (ομελέτα ή τηγανητά), μπέικον, τηγανητή μαύρη πουτίγκα και φέτες λουκάνικου συκωτιού, λουκάνικα, ψητά φασόλια και ψητή ντομάτα. Σερβίρεται με τοστ και μαρμελάδα. Οι Ιρλανδοί προτιμούν να πίνουν τσάι μαζί του ή χυμό πορτοκαλιού. Ωστόσο, αυτό το πλούσιο πρωινό έχει πλέον αντικατασταθεί από ελαφρύτερες επιλογές και τρώγεται τα Σαββατοκύριακα, αν τρώγεται καθόλου.

Εδώ, το boxty έχει σχήμα τυλίγματος γύρω από ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας. Σερβίρεται με λαχανικά κολοκυθιού.

Τι είναι το boxty και το coddle;

Τα boxty και coddle είναι τυπικά ιρλανδικά πιάτα. Το Boxty είναι μια τηγανίτα πατάτας που φτιάχνεται από βρασμένες και ωμές, τριμμένες πατάτες. Άλλα συστατικά περιλαμβάνουν αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βουτυρόγαλα και μερικές φορές αυγό. Το boxty στη συνέχεια τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι. Μπορείτε να βρείτε μια συνταγή Boxty στην πρακτική μας συμβουλή!

Το Colcannon έρχεται σύντομα!

Το Coddle είναι ένα είδος γεύματος που έχει απομείνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Ωστόσο, συνήθως περιέχει μπέικον και χοιρινά λουκάνικα, καθώς και πατάτες και κρεμμύδια. Καρυκεύεται μόνο με αλάτι και πιπέρι και ενδεχομένως μαϊντανό.

Δημοφιλής στην Ιρλανδία: λάχανο

Το λάχανο είναι ένα αγαπημένο συστατικό στις ιρλανδικές κουζίνες. Χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για το colcannon. Πρόκειται για ένα πιάτο που παρασκευάζεται από πουρέ πατάτας και λάχανο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο λάχανο (kale) ή λευκό λάχανο (cabbage). Προστίθενται γάλα, βούτυρο και αλάτι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα κρεμμυδάκια, πράσα, κρεμμύδια και σχοινόπρασο.

Μπέικον και λάχανο σημαίνει μπέικον και λάχανο. Προστίθενται επίσης πατάτες και συχνά μια λευκή σάλτσα. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια φωτογραφία αυτού του πιάτου παρακάτω.

Leave a Reply