ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 15/5/2012 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2011-2012

malcolm_1Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνά­σιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών.

Παρόλο που τα παιδία αυτής της ηλικίας έχουν βιώσει παρόμοιες μεταβάσεις και στο παρελθόν, όταν για παράδειγμα πήγαν από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, η αλλαγή αυτή είναι κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Αποτελεί μια ολόκληρη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει όλες τις περιπλοκές που συνεπάγεται μια αλλαγή. Είναι μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο άγνωστο, από την υπακοή στην αναζήτηση, από τις φιλίες στις σχέσεις κ.ο.κ.

Ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Οινοφύτων αποφάσισε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μετάβασης πιλοτικά στους μαθητές της Έκτης Τάξεις του Δημοτικού Αγ. Θωμά του οποίου αποτελούμε Γυμνάσιο υποδοχής. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν περίπου 2 ώρες και υλοποιήθηκε στις 15 Μαϊου του 2012.

Για  να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πατήστε...εδώ

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική σε  Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα "ομαλή μετάβαση των μαθητών από την Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια Βαθμίδα Εκπαίδευσης" . Η ενημέρωση έγινε υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας στην Λειβαδιά στις 4/4/2013 στο 1ο Λύκειο . Την ενημέρωση αυτή διοργάνωσαν τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Θήβας και Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Βοιωτίας.

Γκουντούμα Ευαγγελία ΠΕ19 - Πληροφορικής