ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΕΛΕΝΗ” ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2011-2012

ELENIΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ΄ ΤΑΞΗΣ

Με εισήγηση της φιλολόγου Σιδέρη Άρτεμις στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών οι μαθητές της Γ' τάξης παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "ΕΛΕΝΗ" του Ευριπίδη στο θέατρο Θυμέλη στην Αθήνα.

Δείτε το διαφημιστικό της παράστασης...εδώ

Το είδωλο μιας γυναίκας προκάλεσε τον Τρωικό πόλεμο και όχι η ίδια η Ελένη, γιατί η Ήρα πεισματωμένη με τον Πάρη που διάλεξε την Αφροδίτη και όχι εκείνη για το βραβείο της ομορφιάς, του έδωσε αντί για την Ελένη, δώρο της Κύπρης προς τον Πάρη, τον «ίσκιο» της Ελένης, μια νεφέλη.

 Ο Ερμής βοηθούμενος από το Δία φέρνει την πραγματική Ελένη στην Αίγυπτο κάτω από τη φροντίδα του ενάρετου Πρωτέα, βασιλιά της Αιγύπτου. Μετά το θάνατό του όμως ο γιος του Θεοκλύμενος θέλει να την παντρευτεί και την πιέζει να δεχτεί αυτό το γάμο. Η Ελένη βρίσκει άσυλο στον τάφο του Πρωτέα. Με την είσοδο του Τεύκρου πληροφορείται η Ελένη την καταστροφή της Τροίας και το χαμό του Μενέλαου, του άντρα της. 

Ελληνίδες σκλάβες, ο χορός της τραγωδίας, παρηγορούν την «θρηνούσα» Ελένη, τη συμβουλεύουν και την πείθουν να ρωτήσει τη μάντισσα Θεονόη, αδελφή του Θεοκλύμενου, για τη μοίρα του άντρα της.

Μετά από πολλά χρόνια, ο Μενέλαος που ναυαγός φτάνει στην Αίγυπτο, συναντάται με την πραγματική γυναίκα του, ενώ η άλλη, η νεφέλη, εξαφανίζεται στον αιθέρα. Η Θεονόη βοηθά τους δύο συζύγους να δραπετεύσουν. Η Ελένη καταστρώνει το σχέδιο αποδράσεως και οι δυο τους κατορθώνουν να ξεγελάσουν τον Αιγύπτιο βασιλιά και να φύγουν για την Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Ένα βότσαλο στην Λίμνη” ΣΧΟΛ. 19/6/2012 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012

Wiki_cinema_votsaloΗ καθηγήτρια κα. Νότη Αλεξάνδρα (ΠΕ02 - Φιλόλογος) την σχολική χρονιά 2011-2012 είχε μια εξαιρετική ιδέα. Θέλησε να εμπνεύσει τους μαθητές  να "ανεβάσουν" μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση και το κατάφερε. Tα παιδιά του  σχολείου μας έδειξαν ιδιαίτερα πρόθυμα να συμμετάσχουν ...και το ταξίδι μόλις είχε αρχίσει.

Όλοι μαζί επίλεξαν ένα έργο του Αλέκου Σακελλάριου και του Νίκου Γιαννακόπουλου την κωμωδία "Ένα βότσαλο στην λίμνη". Ολόκληρη την σχολική χρονιά εργάστηκαν  με ιδιαίτερη επιμονή και πάθος εκτός σχολικού ωραρίου. Οι δυσκολίες ήταν πολλές αλλά οι χαρές ακόμη περσσότερες. Οι μαθητές γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους εργάστηκαν συνεργατικά και αποτέλεσαν μια δυνατή ομάδα που την χαρακτήριζε ο αλληλοσεβασμός και η φιλία.

Η παράσταση "ανέβηκε" στο Θεατράκι των Οινοφύτων στις 19/06/2012 και το παρακολούθησαν περίπου 450 άτομα. Όλη η τοπική κοινωνία αισθάνθηκε περηφάνεια για τα παιδιά. Οι  θεατές  διασκέδασαν και γέλασαν  με την καρδιά τους.

Το αποτέλεσμα ήταν λοιπόν  εκπληκτικό. Για το λόγω του αληθές δείτε την θεατρική παράσταση...σε 5 μέρη .Το χειροκρότημα αποδεικνύει την επιτυχία όλης της προσπάθειας.

Το ταξίδι αυτό ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας...και μια παράδοση μόλις άρχισε για το σχολείο μας.

Η Θεατρική ομάδα:

Ίσσαρης Ευστάθιος

Παντελής Κωνσταντίνος

Αθανασούλη Ηλιάνα

Γκιόκα Χριστίνα

Στέρπη Φωτεινή

Ντόκα Νικολέτα

Μιχούλη Μαριάνθη

Θεοδωροπούλου Ιερωνύμη

Χρυσικός Δημήτρης

Υποβολείς:

Γκαρίπη Δήμητρα

Παπαθανασίου Ελεάννα

Σκηνοθεσία και ευθύνη όλου του έργου:

Νότη Αλεξάνδρα (Φιλόλογος)

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Αυτοί είναι οι γονείς μας... τους ευχαριστούμε και τους θαυμάζουμε για την βοήθειά τους και τη εθελοντική τους δράση. Μαζί με μαθητές στις 13 και 14 Απριλίου 2013 ημέρες Σάββατο και Κυριακή βάψανε με μεράκι κάγκελα, πόρτες τάξεων, βρύσες και μπασκέτες του σχολείου. Μπράβο !

ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να μαραζώσουν.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΥΣ 2011-2012 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 12/1/2013

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 η κοπή πίτας του Κέντρου και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος ο Β΄ βράβευσε τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Οινοφύτων που πρώτευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. κ. Γεώργιου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος βράβευσε τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Οινοφύτων, αυτούς που πρώτευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, όπως είχε ανακοινώσει σε παλαιότερη επίσκεψή του στα Σχολεία της γενέτειράς του. Τον έπαινο συνόδευαν οι ευχές του για καλή πρόοδο και ένα χρηματικό ποσό προς τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες.

Από το Γυμνάσιο Οινοφύτων βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους κατά το Σχ. Έτος 2011-12 οι: Τσάκουλης Κωνσταντίνος και Σκλιάς Αλέξιος από τη Α΄ Τάξη  η Θεοδωροπούλου Ιερωνύμη από τη Β΄ Τάξη και η Κολοκτσή Κωνσταντίνα από τη Γ΄ Τάξη.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά μας.

ΔΡΑΣΗ 7 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2011-2012

multiculturalΤο Γυμνάσιο Οινοφύτων συμμετείχε  το Σχολ.Έτος 2011-2012 στο Πρόγραμμα:

“Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών”

Υλοποιώντας την Δράση 7 του έργου με τίτλο “ Σύνδεση σχολείου και κοινότητας”. 

Η δράση επικεντρώνεται στους γονείς (ομάδα στόχος), τις ανάγκες τους, αλλά και στην προώθηση ευρύτερα διαπολιτισμικών ικανοτήτων.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής υλοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

  1. Έγιναν 2 επιμορφωτικές συναντήσεις 12-13 ωρών η καθεμία (Α’: 21 Ιανουαρίου –12 Φεβρουαρίου, Β’ : 18 Φεβρουαρίου –18 Μαρτίου) στις οποίες επιμορφώθηκαν 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου (Δ/ντρια, Υπ/ντρια, 1 εκπαιδευτικός).
  2. ΄Εγινε χαρτογράφηση των γονέων αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών/τριών του σχολείου. (Αποτυπώθηκαν στοιχεία όπως η μητρική γλώσσα, το μορφωτικό επίπεδο των γονέων και η επιθυμία τους να μάθουν την ελληνική).
  3. Παροχή συμβουλευτικής σε γονείς. (Πραγματοποιήθηκαν 2 ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις για γονείς στο χώρο του σχολείου με τον υπεύθυνο του ΚΕΣΥΠ Θήβας).
  4. Ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων σχετικά με το θεσμό του «Θετού Γονέα» (Έλληνας/ιδα). (Δεν προχώρησε περαιτέρω η δράση αυτή).

Το πρόγραμμα υλοποίησαν οι καθηγητές, Κονιόρδος Ιωάννης, Γκουντούμα Ευαγγελία και η Ντάνου Ασπασία.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Πρόγραμμα συνολικά πατήστε…εδώ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Δράση 7 πατήστε…εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ελλάδα, Ευρώπη, Περιβάλλον:Η εκπαιδευτική κοινότητα ευαισθητοποιείται»14/12/2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 14/12/2012

Στο video εκτός από την εκδήλωση στο Κέντρο Διακονίας περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις που έγιναν στο Γυμνάσιο Οινοφύτων.

Μαθητές/-τριες των  σχολείων (Βρυξελλών και Οινοφύτων)  πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, με θέμα «Ελλάδα, Ευρώπη, Περιβάλλον: Η εκπαιδευτική κοινότητα ευαισθητοποιείται». Την προετοιμασία και τον συντονισμό της εν λόγω εκδήλωσης είχαν αναλάβει ο Δντής του Ενιαίου Λυκείου Οινοφύτων, κος Πέτρος Δημητρίου, και η Δντρια του Γυμνασίου Οινοφύτων, κα Ευαγγελία Γκουντούμα, με την υποστήριξη πάντοτε του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, το οποίο είναι συνολικά υπεύθυνο για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές/-τριες του Γυμνασίου & Ενιαίου Λυκείου Οινοφύτων (της Γ' τάξης Γυμνασίου και της Α' τάξης Λυκείου) απήγγειλαν δικά τους ποιήματα που συνέγραψαν σε ώρα μαθήματος και επίσης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με το περιβάλλον.
Ακολούθως οι μαθητές/-τριες της Α΄ Λυκείου του ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών πήραν το λόγο και πρόβαλαν με τη σειρά τους σχετικά βίντεο όπου παρουσιάζονταν συνοπτικά η διαδικασία που ακολουθείται στις Βρυξέλλες όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Ειδικός Γραμματέας Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κος Σωτήρης Γκλαβάς, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στη Δυτική Ευρώπη, κος Μανώλης Αλεξάκης, ο Δντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας, κος Ιωάννης Τσούρος, ο Δήμαρχος Τανάγρας, κος Ευάγγελος Γεωργίου, οι αντιδήμαρχοι της περιοχής (Οινοφύτων, Τανάγρας, Δήλεσι), μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Οινοφύτων, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.

2ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Εφηβικού διηγήματος & ποίησης

logotexnia

Αγαπάς την συγγραφή;  Μην διστάσεις....Η χαρά της δημιουργίας είναι το κέρδος σου.

Υπεύθυνοι συντονισμού του διαγωνισμού Σιδέρη Ά. και Γκίτση Αναστασία

Για  περισσότερες πληροφορίες πατήστε... εδώ

 

74ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά

μαθηματικα2

Οι λάτρεις των μαθηματικών ας σπεύσουν.
Υπεύθυνοι συντονισμού για τις συμμετοχές στον διαγωνισμού Ήμονας Ε. και Κατσιλιώτης Π.

Για  περισσότερες πληροφορίες πατήστε... εδώ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ): EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 28/11/2012 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2012 -2013

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 25-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 

Μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβε χώρα στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε είχε να κάνει με την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους κοινωνικούς εταίρους με αξιοποίηση της εμπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς – Διακρατικές συνεργασίες κοινωνικών εταίρων στον χώρο της εκπαίδευσης – Α.Π. 1,2,3» που υλοποιήθηκε από την ΚΑΝΕΠ ΓΕΣΕΕ.

Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν μαθητές και των δύο σχολείων, παρουσιάστηκε βίντεο αλλά και πρωτότυπο sketch του Γυμνασίου – Λυκείου Οινοφύτων περνώντας περιβαλλοντικά μηνύματα και αναδεικνύοντας το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ασωπός ποταμός με την μόλυνση των υδάτων του.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεστεκίδειο, το Newsville.be ήταν εκεί συνομιλώντας με τον Συντονιστή εκπαίδευσης  Δυτικής Ευρώπη κ. Μανώλη Αλεξάκη, τον Διευθυντή του Λυκείου Οινοφύτων κ. Πέτρο Δημητρίου αλλά και την Διευθύντρια του Γυμνασίου Οινοφύτων κα Γκουντούμα Ευαγγελία.

Δείτε μέρος της συνέντευξης

βρυξελλες 2

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ): ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΤΟ «βήµα» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 27/11/2012 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2012-2013

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 25-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 

Οι µαθητές των Οινοφύτων στο «βήµα» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 27/11/2012
Η ρύπανση του ποταµού Ασωπού στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το οπτικοακουστικό μέσο που πρόβαλαν οι μαθητές στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων καθώς και του Ελληνικού Σχολείου  των Βρυξελλών βρέθηκαν στο ευρωκοινοβούλιο και ανέπτυξαν τις απόψεις τους και τις ανησυχίες τους για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι μαθητές επικεντρώθηκαν στο θέμα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και συγκεκριμένα του ποταμού Ασωπού σε συνδυασμό με την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Η εκδήλωση στις Βρυξέλλες είχε θέμα την «Προστασία του Περιβάλλοντος» την οποία διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές  μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Γ. Κουμουτσάκος, Ν. Χρυσόγελος και Θ. Σκυλακάκης.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών, συγχαίροντάς τους για την ελπιδοφόρα πρωτοβουλία τους.

Ο Ευρωβουλευτής  Κ. Πουπάκης, ως οικοδεσπότης, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα και η κοινωνία, επαίνεσε το Κ.ΑΝ.Ε.Π., τους μαθητές και τους καθηγητές για την προσπάθειά τους, δίνοντας έμφαση στο ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να φτάνει η φωνή της νεολαίας και τα προβλήματα της.

Ο Μ. Κουρουτός, Γραµµατέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ και ∆/νων Σύµβουλος του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ, επισήµανε την προστιθέµενη αξία της πολυδιάστατης παρέµβασης του κόσµου της µισθωτής εργασίας στην εκπαιδευτική πραγµατικότητα και την ανάγκη ενδυνάµωσης της διασύνδεσης µεταξύ των σχολικών µονάδων, των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών κοινωνιών που µπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην αναβάθµιση του Εκπαιδευτικού µας Συστήµατος και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι «Ζώνες Εκπαιδευτικής Ανισότητας», που συνεχώς αυξάνονται, πρέπει να καταστούν -εδώ και τώρα- σε «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» µε τη γόνιµη συµβολή και συνδροµή του Οργανωµένου Συνδικαλιστικού Κινήµατος και της Κοινωνίας των Πολιτών επισηµαίνοντας χαρακτηριστικά πως οι «∆ράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους Κοινωνικούς Εταίρους, µε αξιοποίηση της εµπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι ένα κρίσιµο και
χρήσιµο εργαλείο που οφείλουµε να αξιοποιήσουµε στο ακέραιο, ώστε να απελευθερώσουµε τη µεγάλη δυναµική της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι µαθητές σήµερα µας έδειξαν το δρόµο…”

Skip to toolbar