ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ελλάδα, Ευρώπη, Περιβάλλον:Η εκπαιδευτική κοινότητα ευαισθητοποιείται»14/12/2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ 14/12/2012

Στο video εκτός από την εκδήλωση στο Κέντρο Διακονίας περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις που έγιναν στο Γυμνάσιο Οινοφύτων.

Μαθητές/-τριες των  σχολείων (Βρυξελλών και Οινοφύτων)  πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, με θέμα «Ελλάδα, Ευρώπη, Περιβάλλον: Η εκπαιδευτική κοινότητα ευαισθητοποιείται». Την προετοιμασία και τον συντονισμό της εν λόγω εκδήλωσης είχαν αναλάβει ο Δντής του Ενιαίου Λυκείου Οινοφύτων, κος Πέτρος Δημητρίου, και η Δντρια του Γυμνασίου Οινοφύτων, κα Ευαγγελία Γκουντούμα, με την υποστήριξη πάντοτε του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, το οποίο είναι συνολικά υπεύθυνο για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές/-τριες του Γυμνασίου & Ενιαίου Λυκείου Οινοφύτων (της Γ' τάξης Γυμνασίου και της Α' τάξης Λυκείου) απήγγειλαν δικά τους ποιήματα που συνέγραψαν σε ώρα μαθήματος και επίσης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με το περιβάλλον.
Ακολούθως οι μαθητές/-τριες της Α΄ Λυκείου του ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών πήραν το λόγο και πρόβαλαν με τη σειρά τους σχετικά βίντεο όπου παρουσιάζονταν συνοπτικά η διαδικασία που ακολουθείται στις Βρυξέλλες όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Ειδικός Γραμματέας Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κος Σωτήρης Γκλαβάς, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στη Δυτική Ευρώπη, κος Μανώλης Αλεξάκης, ο Δντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας, κος Ιωάννης Τσούρος, ο Δήμαρχος Τανάγρας, κος Ευάγγελος Γεωργίου, οι αντιδήμαρχοι της περιοχής (Οινοφύτων, Τανάγρας, Δήλεσι), μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Οινοφύτων, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ.