Ελληνικά

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ 19-22/10/2012 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2012-2013

Δράση ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε εφήβους
Το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος "SuniaGeel - Καταπολέμηση της Ενδοοικογενειακής Βίας σε Παιδιά, Γυναίκες και Νέους Περιθωριοποιημένων Κοινοτήτων”, πραγματοποίησε διήμερη δράση ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε εφήβους, στις 19 και 22 Οκτωβρίου 2012.

Η δράση «Λέμε ΟΧΙ στη βία», που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου Οινοφύτων, Βοιωτίας και είχε ως στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εκδήλωσης βίας μεταξύ μαθητών στο σχολείο ή σε άλλους χώρους, σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Με την καθοδήγηση των ειδικών, οι έφηβοι, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, διαπραγματεύθηκαν θέματα που αφορούν τόσο στην αναγνώριση όσο και στην αντιμετώπιση επεισοδίων ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού μεταξύ των συνομηλίκων τους. Επίσης, ενημερώθηκαν σχετικά με τις αιτίες και τις συνέπειες του φαινομένου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σύνδεση της ενδοσχολικής με την ενδοοικογενειακή βία, καθώς παιδιά που ζουν σε ένα βίαιο οικογενειακό περιβάλλον μπορούν ευκολότερα να αποτελέσουν είτε θύτες είτε θύματα εκφοβισμού από συνομηλίκους τους.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία κολάζ που περιείχαν μηνύματα κατά της βίας από τους ίδιους τους εφήβους, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας -εκπαιδευτικών, γονέων, συνομηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση πατήστε...εδώ

Αν θέλετε να δείτε τα κολάζ των μαθητών σε μεγαλύτερη διάσταση παρακαλώ κάντε ένα “κλικ” πάνω σε οποιαδήποτε φωτογραφία.