A 350-431α, Η συνάντηση Αχιλλέα-Θέτιδας

Η θεά Αθηνά έχει κάτι να σας πει...

Θα εργαστούμε σε ομάδες σε 2 φάσεις:

1η φάση: 

Κάθε ομάδα, μόνη της, θα μελετήσει το κείμενο της ενότητας και στη συνέχεια θα δημιουργήσει νέους διαλόγους που θα αξιοποιηθούν αργότερα στο κόμικ. Μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις απευθείας σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου (word) έτσι ώστε αργότερα να μεταφέρετε με απλή αντιγραφή τους διαλόγους στο κόμικ.

Δεν είσαστε υποχρεωμένοι να συμπεριλάβετε όλες τις λεπτομέρειες του κειμένου, ούτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες λέξεις ή το ίδιο ύφος. Είναι όμως σημαντικό να μην παραλείψετε βασικά στοιχεία της υπόθεσης, κρίσιμα για την εξέλιξη.

2η φάση: 

Για να δημιουργήσετε το κόμικ σας αξιοποιήστε αυτό το ψηφιακό εργαλείο: storyboardthat.

Δεν απαιτείται εγγραφή. Αποφασίστε πόσα καρέ θα έχει το κόμικ σας και στη συνέχεια διαλέξτε φόντο, πρόσωπα, χρώματα, εκφράσεις. Θα σας εντυπωσιάσει η ποικιλία του υλικού και των μέσων που προσφέρει. Σύντομες οδηγίες για το ψηφιακό εργαλείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επειδή εργάζεστε εξ αποστάσεως, πρέπει να αποφασίσετε ποιος θα χειρίζεται το εργαλείο δημιουργίας του κόμικ (δε γίνεται να έχετε όλοι πρόσβαση στην ίδια οθόνη).

Μπορείτε να ολοκληρώσετε το κόμικ σας ως την επόμενη Πέμπτη 27/11/2020 και να αναρτήσετε το url του στα σχόλια αυτής της ανάρτησης.

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Για να έχεις την ευκαιρία να ελέγξεις τις γνώσεις σου ως προς τις εξελίξεις στο αχαϊκό στρατόπεδο, μπορείς να λύσεις αυτό το κουίζ. 

Οι ερωτήσεις αναφέρονται στους στίχους Α 307-349 (σελ.33-34) και στους στίχους Α 350-431α (σελ.34-37).