Πρεσβεία στον Αχιλλέα (Ι, 225-431)

Ας πάμε τώρα στο κείμενο του βιβλίου μας. Αν θες, άνοιξέ το στη σελίδα 90...ή μπορείς να δεις το κείμενο εδώ.

Η παρακάτω παρουσίαση θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το περιεχόμενο της ενότητας: Ακολούθησε τα βέλη και ασχολήσου με τις δραστηριότητες.

Τελικά τι πιστεύεις;  Θα πειστεί ο Αχιλλέας;;;

 

Οδυσσέας έχει μόλις ολοκληρώσει το λόγο του και, ικετεύοντας τον Αχιλλέα, τον εκλιπαρεί να επιστρέψει στη μάχη για να βοηθήσει τους συμπολεμιστές του. Όμως...κρατάει ακόμα έναν "άσσο" στο μανίκι του...

Αφού του τονίσει ότι θα τιμηθεί και θα δοξαστεί, στη συνέχεια προβάλλει την έπαρση και την αλαζονεία του Έκτορα ο οποίος καυχιέται ότι ΔΕΝ υπάρχει αντάξιός του Αχαιός για να τον αντιμετωπίσει...

Πιστεύεις ότι ο Αχιλλέας θα αλλάξει γνώμη;;;

Ας δούμε την απάντησή του στις σελίδες 93-96 του σχολικού βιβλίου ή εδώ. Αν προτιμάς μπορείς να ακούσεις το κείμενο:

Αφού μελετήσεις καλά την απάντηση του Αχιλλέα, συμπλήρωσε τα κενά στο παρακάτω κείμενο:

Ακολουθώντας αυτόν τον υπερσύνδεσμο μπορείς να βρεις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για το σύνολο της ενότητας. Θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις σε λεπτομέρειες που ίσως σου έχουν ξεφύγει.

Τέλος, είναι ευκαιρία να ακούσουμε την προσωπική σου γνώμη:

Τι πιστεύεις;  Έχει δίκιο ο Αχιλλέας που τηρεί τόσο σκληρή και ανυποχώρητη στάση απέναντι στους συμπολεμιστές του; Εσύ στη θέση του τι θα έκανες; Γράψε την απάντησή σου στα σχόλια. (Μην ξεχνάς: πρώτα γράφουμε στο word για να βελτιώσουμε το κείμενό μας κι έπειτα αντιγράφουμε εδώ).

4 comments on “Πρεσβεία στον Αχιλλέα (Ι, 225-431)

  1. Ναι εχει δικιο ο Αχιλλεας γιατι εξαιτειας του Αγαμεμνονα εφυγε απο τον πολεμο και αν ειμουν στην θεση θσ εκσνα το ιδιο

  2. Ο Αχιλλέας, είναι αδιάλλακτος. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βοηθήσει τον Αγαμέμνονα. Είναι δικαιολογημένος ως έναν βαθμό, αφού τον αδίκησε, παίρνοντάς του τη Βρυσηίδα. Ωστόσο, του προσφέρονται τόσα δώρα και τιμή, κι αυτος αρνείται. Το θεωρώ λίγο εγωιστικό, γιατί στην τελική οι συμπολεμιστές του τον χρειάζονται. Δεν πηγαν στον πόλεμο για να “πειράζει” ο ένας τον άλλον.
    Αν ήμουν στη θέση του, θα επέστρεφα στη μάχη, μόνο αν ο ίδιος ο Αγαμέμνονας, ερχόταν να απολογηθεί για τις πράξεις του, – να πει ότι χρειάζεται την βοήθειά μου.

Leave a Reply