Η λίμνη Μελισσάνη από την Αδάμ Ζωή – Βάκια Γεωργία

Η λίμνη της Μελισσάνης βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τη Σάμη και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του νησιού της Κεφαλονιάς. Η λίμνη ανακαλύφθηκε το 1951. Πρόκειται για μέρος το οποίο διακρίνεται για την υπέροχη φυσική ομορφιά αλλά και την  ιστορία του που ξεκινά από τα χρόνια της αρχαιότητας.

Κατά τη μυθολογία, η λίμνη της Μελισσάνης ήταν το μέρος που λατρευόταν ο θεός Πάνας και οι νύμφες. Μια εξ αυτών, ερωτεύθηκε τον τραγοπόδαρο θεό αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της και για το λόγο αυτό η νύμφη αυτοκτόνησε στα νερά της λίμνης. Η νύμφη αυτή ονομαζόταν Μελισσάνθη και από εκεί προέκυψε το όνομα της λίμνης «Μελισσάνη». Επίσης το σπήλαιο ονομάζεται και «Σπήλαιο των Νυμφών». Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί γυρίστηκαν κάποια αποσπάσματα από την ξακουστή ταινία “blue lagoon”.

Εσωτερικά το μεγαλύτερο κομμάτι του σπηλαίου αποτελείται από σταλακτίτες των οποίων η ηλικία φτάνει τα 20.000 χρόνια. Η επίσκεψη στη λίμνη πραγματοποιείται με βάρκες. Οι βαρκάρηδες ξεναγούν τους επισκέπτες σε όλα τα σημεία της λίμνης ενώ το θέαμα κορυφώνεται τις μεσημεριανές ώρες όπου ο ήλιος τρυπώνει μέσα στο σπήλαιο και δίνει στα νερά της λίμνης μοναδικά γαλαζοπράσινα χρώματα. Τέλος, η καθαρότητα των νερών είναι τόσο μεγάλη που, εκείνες τις ώρες, ο επισκέπτης μπορεί να δει μέχρι το βυθό!

Η λίμνη της Μελισσάνης  κρύβει ομορφιές που ο καθένας μας πρέπει να την επισκεφτεί  για να τις θαυμάσει.

Ζωή Αδάμ Γ1

Γεωργία Βάκια Γ

Leave a Reply