Loading...
γενικά

Επαναλειτουργία του σχολείου μας- Οδηγίες

 

Αγαπητοί γονείς,

Τη Δευτέρα, 1-6-20, το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί για τους μαθητές την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Λόγω των ειδικών συνθηκών σας ενημερώνουμε για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν:

  1. Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο κανονικά 8:00-8:15π.μ. από την οδό Θερσίτου.
  2. Η αποχώρηση των μαθητών στις 13.15 όμως θα γίνεται ως εξής:
  • τάξεις: Α΄, Β΄, Γ → οδός Θερσίτου
  • τάξεις: Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄→ οδός Χρυσηίδος

Στο διάστημα αυτό θα λειτουργούν ΜΟΝΟ τα πρωινά τμήματα και όλοι οι μαθητές θα σχολάνε 1.15μ.μ.

  • Δεν θα λειτουργήσει δηλαδή το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Το κυλικείο του σχολείου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, θα παραμείνει κλειστό.  Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν καθημερινά  μαζί τους φαγητό και μπουκάλι με νερό.

 

Το σχολείο έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα αντισηπτικά. Προκειμένου όμως να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ατομική υγιεινή των μαθητών, παρακαλούμε να υπάρχουν στις τσάντες τους ατομικά αντισηπτικά ή μαντιλάκια και χαρτομάντιλα.

 

Οι μαθητές, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικείμενα (π.χ. μολύβια, γόμες, τετράδια, φαγητό) και τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

 

Οδηγίες ΕΟΔΥ

(https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/Covid19_20_05_06_4_COVID_19_Prostasia_Sxoleia.pdf)

 

(Covid19_20_05_06_5_Senaria_Askisi)

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2020-2021, οι μαθητές και τις μαθήτριες πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

 

 

Όσοι γονείς δεν επιθυμούν να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, υποχρεούνται να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599, όπου θα αναγράφεται ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί».