Εργασία: ΤΖΙΜΠΟΥΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γεια σας σήμερα θα σας μιλήσω για το νησί της Ζακύνθου.

Η Ζάκυνθος, το Τζάντε, βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μπόχαλης, και είναι πρωτεύουσα καθώς και πρώτο λιμάνι του νησιού.
Μετά το σεισμό που το 1953 κυριολεκτικά την κατεδάφισε, άρχισαν έργα ανοικοδόμησης και σήμερα παρουσιάζεται στον επισκέπτη σαν μια σύγχρονη πόλη που, λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που αναπτύσσονται, απλώνεται όλο και περισσότερο προς το εσωτερικό του νησιού.

Η Ζάκυνθος προσφέρει στον επισκέπτη πολλά ενδιαφέροντα, όπως η γνωστή εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, όπου φυλάσσεται το Ζάκυνθοςλείψανο του αγίου, τα πολυάριθμα μουσεία και οι χαρακτηριστικές πλατείες Δ. Σολωμού και Αγίου Μάρκου; η τελευταία χρονολογείται από την περίοδο της ενετικής κυριαρχίας και με την μοναδική καθολική εκκλησία του νησιού.
Μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός από την παραλιακή και τα στενά εσωτερικά δρομάκια της πόλης, έχει και η μικρή συνοικία γύρω από τα ερείπια του παληού βενετσιάνικου κάστρου, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Στρανή πίσω από την πόλη.
Εδώ τα μικρά και σιωπηλά δρομάκια, τα παληά σπίτια με τις ανθισμένες αυλές και η μαγευτική θέα που δεσπόζει σε ολόκληρο τον κόλπο της πόλης της Ζακύνθου, θα κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά μοναδικές και αλησμόνητες.

Πηγή:https://www.zanteisland.com/el/zakynthos.php

Leave a Reply