English

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Α1 ΚΑΙ Α4 ( 2024-2025)

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Α1 ΚΑΙ Α4

Κάποιες γενικές παρατηρήσεις.

Δώστε προσοχή για το ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Τα γραπτά μένουν και είναι ιερά. Δώστε βάση στις ερωτήσεις, διαβάστε καλά τα ζητούμενα για να κατανοήσετε τι ζητάει και να απαντήσετε ανάλογα. Επειδή ακριβώς τα γραπτά μένουν, να τα φροντίζετε. Δεν απαντάμε πρόχειρα και βιαστικά. Δεν κάνουμε ΠΡΟΒΑ. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γραπτό μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, φοράμε τα καλά μας. Το γραπτό σας είναι ο καθρέφτης σας, οπότε αν δεν το φροντίζετε, δίνετε αρνητική εικόνα στον καθηγητή που διορθώνει.

  • Οταν σας ζητάνε να κάνετε προτάσεις με λέξεις να έχετε κατά νου πως κάθε ένα ρήμα είναι και μία πρόταση. (ΡΗΜΑ = ΠΡΟΤΑΣΗ). Πολλοί από σας κάνατε περιόδους λόγου και όχι προτάσεις.

  • Σχετικά με τα συνώνυμα /αντώνυμα: ποτέ μην αφήνετε κενό. Γράψτε κάποια λέξη που να είναι κοντά νοηματικά σε αυτήν τη λέξη. Ή έστω το νόημά της συνοπτικά. Γενικά το κενό σε ένα γραπτό και σε οποιαδήποτε άσκηση, δεν δίνει καλή εντύπωση.

  • Σχετικά με τον τίτλο: συνήθως στον τίτλο δεν βάζουμε ρήμα!!! Φροντίζουμε να είναι ουσιαστικός και ευσύνοπτος συνάμα. Οι πολύ μεγάλοι και φλύαροι τίτλοι, δεν παίρνουν μεγάλο βαθμό.

  • Όταν σας ζητάνε να εντοπίσετε αντιθέσεις, επαναλήψεις κ.λ.π. δεν απαντάτε με σχεδιαγράμματα, σημειώσεις, επιγραμματικά. ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ με αρχή μέση και τέλος. Παραθέτετε χωρία από το κείμενο.

  • Σε καμία ερώτηση δεν απαντάμε μονολεκτικά.

  • Όταν σας ζητάνε ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, φροντίζετε να κάνετε ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, να στηρίζετε την άποψή σας πάνω σε στοιχεία του κειμένου. Το ίδιο το κείμενο δίνει συνήθως επαρκή στοιχεία και για την ερμηνεία του. Για να κάνετε ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ χρειάζεται να καλλιεργείτε την κριτική σας σκέψη και να διαβάζετε πολλά βιβλία, άρθρα, δοκίμια.

Leave a Reply