Η ατμόσφαιρα της γης!

 

Η ατμόσφαιρα τς γης

Καλή σου ημέρα και καλή εβδομάδα ! Αυτή  εβδομάδα α είναι διαθεματική. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα θέματά μας θα συνδέονται με άρθρα που μας ενδιαφέρουν!Διάλεξα  η επανάληψή μας να αναφέρεται σε ενότητες που θα έχουν ιδιαίτερο νόημα για εσένα!Πάμε λοιπόν να μάθουμε ,περισσότερες πληροφορίες  που πιθανόν να έχετε ακούσει και αφορούν το περιβάλλον που ζούμε σήμερα!όλοι έχετε προφανώς ακούσει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου!αφορούν την ατμόσφαιρα της γης.Ήξερες λοιπόν ότι όλα τα καιρικά φαινόμενα που βλέπουμε και αισθανόμαστε (ηλιοφάνεια,χιόνι,βροχές,)συνδέονται ε το κοντινότερο στη γη στρώμα που λέγεται τροπόσφαιρα;Και αυτό είναι μόνο η αρχή.Ένα επίπεδο πιο ψηλά ,βρίσκεται η στρατόσφαιρα!Εδώ βρίσκεται και ένα πολύ σημαντικό αέριο,το όζον.Αν προχωρήσουμε ένα επίπεδο ψηλότερα βρίσκεται η μεσόσφαιρα,το στρώμα που προστατεύει τη γη από τους μετεωρίτες. Εισερχόμενοι μετεωρίτες μέσα στη στρατόσφαιρα καίγονται.Τέλος στην εξώσφαιρα,τα αέρια σώματα υπάρχουν σε πολύ μικρότερες ποσότητες!

Διάβασε τις παρακάτω πληροφορίες από το διαδραστικό βιβλίο!Πατώντας πάνω στα εικονίδια τς σελίδας αυτής μπορείς να δεις βίντεο και φωτογραφίες

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL100/418/2819,10635/

Παρακάτω διασκέδασε κάνοντας τις δραστηριότητες που ακολουθούν

ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ 1

Κατέβασε το φύλλο εργασίας και συμπλήρωσε τα τετραγωνάκια,σύμφωνα ε τις οδηγίες!Ξεκίνα από την κάτω μεριά της σελίδας,συμπληρώνοντας το στρώμα της ατμόσφαιρας που βρίσκεται πιο κοντά στη γη.

τα στρώματα της ατμόσφαιρας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2

Βάλε της σωστές πινέζες στο φόντο της ατμόσφαιρας.Κάνε την αρχή με την πινέζα που βρίσκεται στο χαμηλότερο,κοντά στη γη στρώμα!Καλή σου διασκέδαση!

https://learningapps.org/view10423820