Νοέμβριος 2019. Η εφημεριδούλα των ΠΕ04

Προφορικές οδηγίες για την ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.

Στο ιστολόγιο  Εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών ΠΕ04 Πελοποννήσου που υποστηρίζει τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορείτε να ενημερωθείτε και  για τις εξελίξεις στη  Διαχείριση της ύλης των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Φ.Ε. της Γ’ ΓΕΛ 2019-2020 και τις τελευταίες προφορικές οδηγίες

Πρόσκληση σε δειγματική διδασκαλία (στην Καλαμάτα)

του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) Δρ. Δημητρίου Κελεφιώτη  στο Εσπερινό ΓΕΛ Καλαμάτας,  Φαρών και Κρήτης 15,  Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 18:00 -20:30.

Προεγγραφή έως Δευτέρα 18/11/2019

Στη δραστηριότητα αυτή θα παρουσιαστεί εφαρμογή διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών βασισμένης στη διερεύνηση στην ενότητα Ηλεκτρομαγνητισμός του μαθήματος της Φυσικής Β’ Λυκείου. Θα επιδιωχθεί ακόμη υλοποίηση περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών με τη συμβολή των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών. Τόσο η διερευνητική προσέγγιση όσο και η περιγραφική αξιολόγηση είναι ενδιαφέρουσες τεχνικές διδασκαλίας που αφορούν τη διδακτική όλων των κλάδων των επιστημών και όχι μόνο της Φυσικής ή λίγο γενικότερα των Φυσικών Επιστημών. Θα ακολουθήσει αποτίμηση της διδασκαλίας και συζήτηση για τις δυνατότητες και τα όρια των διδακτικών προσεγγίσεων.

Αυτή η δειγματική διδασκαλία αναμετράται 

(1) με τις δυσκολίες της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών από εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων (διδασκαλία Φυσικής του Λυκείου από Βιολόγο)

(2) με τη πρόκληση της παρακίνησης του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών. 

(3) με την ανάγκη προσαρμογή της διδασκαλίας στις συγκεκριμένες συνθήκες, σε αυτή τη περίπτωση των εσπερινών σχολείων.

Για τη καλύτερη διαχείριση αυτής της προαιρετικής δραστηριότητας είναι χρήσιμο οι εκπαιδευτικοί να προ εγγραφούν, μέσω της φόρμας «Προεγγραφή στη δειγματική διδασκαλία  Τρίτη 19-11-2019, στο Εσπερινό ΓΕΛ Καλαμάτας», αν και είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι θα προσέλθουν.

Προγράμματα και ύλη των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων

Στο ιστολόγιο  Εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών ΠΕ04 Πελοποννήσου υπάρχουν συγκεντρωμένες οδηγίες για τα ωρολόγια προγράμματα των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων και την ύλη των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών 

Παρατηρήσεις και σχόλια καλοδεχούμενα

 

Leave a Reply