Καλό καλοκαιράκι!!!

Καλό καλοκαίρι σε όλη την τάξη! Εύχομαι σε όλους να γυρίσουν στο σχολείο με αξέχαστες στιγμές στο μυαλό τους! Και καλά μπάνια! Εγώ έχω μαυρίσει πάρα πολύ, εσείς;

Όλου του κόσμου τα παιδιά

ΌΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ_ΑΛΕΞ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα δικαιώματα των παιδιού

Τα παιδιά του κόσμου

TA PAIDIA TOY KOSMOY

Τα παιδιά της Γης

Τα παιδιά της γης

Τα παιδιά του κόσμου

Τα δικαιώματα ενός παιδιού

Τα δικαιώματα του παιδιού

Σας παρακαλώ πατήστε το πλήκτρο F5!!!

τα δικαιώματα των παιδιών

Τα δικαιώματα των παιδιών

Παρακαλώ πατήστε και το πλήκτρο F5.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το περιβάλλον έχει 4 ειδών οικοσυστήματα: της πόλης, το πεδινό, το θαλάσσιο και το ορεινό. Ένα μέρος του οικοσυστήματος είναι η τροφική αλυσίδα. Αν διασπαστεί η ισορροπία του οικοσυστήματος υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το οικοσύστημα και να εξαφανιστούν πολλά είδη ζώων.
Τα ζώα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα σπονδυλωτά και τα ασπόνδυλα. Τα σπονδυλωτά είναι αυτά που έχουν σπονδυλική στήλη όπως ο λύκος, το φίδι, η αλεπού ενώ τα ασπόνδυλα είναι εκείνα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη όπως είναι το χταπόδι, το σαλιγκάρι, κ.α.. Κάποια ζώα ζούνε σε αγέλες όπως ο λύκος. Τους λύκους του συναντάμε στα δάση των βουνών. Οι λύκαινες εφόσον έχουν κάνει λυκάκια δεν πηγαίνουν για κυνήγι με την αγέλη. Βασικό ρόλο στη φύση παίζει και η μέλισσα. Οι μέλισσες ζούν σε σμήνη και τα σμήνη χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: η βασίλισσα, οι εργάτριες και οι κηφήνες. Από τις μέλισσες παίρνουμε το μέλι το οποίο είναι μια πολύ υγιεινή και θρεπτική τροφή.
Μια άλλη κατηγορία που επηρεάζει το οικοσύστημα είναι και τα φυτά. Τα φυτά δημιουργούνται όταν ένας σπόρος φυτρώσει στο χώμα με την βοήθεια του ανέμου, του νερού και του ανθρώπου. Ο καρπός βρίσκεται στο σπόρο του φυτού γονέα. Για να δημιουργηθεί ο σπόρος πρέπει να γονιμοποιηθεί το άνθος του φυτού με τη γύρη. Αυτός είναι και ο κύκλος ζωής των φυτών.
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γη είναι η ρύπανση του αέρα και οι καταστροφές των δασών. Ο αέρας ρυπαίνεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και τα εργοστάσια. Αν ένα δάσος πιάσει φωτιά θα επηρεαστούν η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Εμείς οι άνθρωποι για να μην δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον πρέπει να ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας στους κάδους ανακύκλωσης. Επίσης είναι καλό οι πόλεις να καθαρίζονται με βιολογικό καθαρισμό και οι άνθρωποι να μην σπαταλούν χωρίς λόγο το νερό για να υπάρχουν αρκετά αποθέματα νερού.
Τέλος πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε το περιβάλλον κάνοντας ανακύκλωση και προστατεύοντας τα δάση μας. Και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να πηγαίνουμε για αναδάσωση σε δάση που μας χρειάζονται και έχουν καταστραφεί έτσι ώστε να σώσουμε όσο μπορούμε την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας.

Ασφάλεια και στο σχολείο!🍔

    Ακόμα και στο σχολείο υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ΠΡΕΠΕΙ να τους ακολουθήσουμε!😋

      Ας τους δούμε λοιπόν:

  1. Δεν ακουμπάμε τα μάτια ,την μύτη και το στόμα!!!
  2. Το φαγητό μας μιας και τα κυλικεία θα  είναι κλειστά το ετοιμάζουμε μόνοι μας σπιτικά🌭
  3. Μαντιλάκια και αντισηπτικό μέρος της ρουτίνας μας θα γίνει και αυτό 😁
  4. Αν με τη μάσκα και τα γάντια νιώθεις πιο ασφαλής 'ριξτα  μες την τσάντα καθόλου μην αργεις!
  5. Τους συμμαθητές σου χαιρέτα από μακριά, κράτα μια απόσταση από όλους!
  6. Πάρε κασετίνα τσάντα και μολύβια και μην ξεχαστείς καθόλου μην μοιραστείς💜
  7. Από τις βρύσες του σχολείου να μην πιείς!