Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη

Κως, Ελλάδα ( πόλη)
  Η Κως είναι ένα ελληνικό νησί, του Αιγαίου Πελάγους.Έχει πληθυσμό 33.388 κατοίκους και είναι το  τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση.
Το νησί είναι πλούσιο σε ιστορικά μνημεία και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον.Εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής.Η σημερινή Κως είναι ένα σύγχρονο, τουριστικό νησί με πολλές δυνατότητες στα θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ και ψυχαγωγίας.Η Κως εξαιτίας των ποδηλατόδρομων της ονομάζεται και νησί των ποδηλάτωνΤο νησί του πατέρα της Ιατρικής,Ιπποκράτη,κατοικείται από το 3.000 π.Χ. Σ'αυτό το σημείο συναντήθηκαν όλοι οι σημαντικοί αρχαίοι πολιτισμοί της Μεσογείου και άφησαν το στίγμα τους.
Είναι ένα εύφορο νησί με πυκνή βλάστηση , άφθονα νερά και ευρύχωρες παραλίες.Όλα αυτά το κάνουν ιδανικό για διακοπές.
Ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί πάρα πολλά αρχαία αξιοθέατα διαφόρων πολιτισμών αλλά πάνω απ'όλα τα ερείπια του Ασκληπιείου οπού στα παλια χρόνια δίδασκε το Ιπποκράτης. Το νησί έχει Διεθνές αεροδρόμιο,λιμάνι, εστιατόρια, ξενοδοχεία,παραδεισένιες παραλίες και δυνατή νυχτερινή ζωή.Ολ'αυτά κάνουν τους τουρίστες να επιστρέφουν ξανά και ξανά.
Ασκληπιείο Κω
Το Ασκληπιείο της Κω είναι χτισμένο στις πλαγιές ενός λόφου με πλούσια βλάστηση και θέα στη θάλασσα.Είναι το σπουδαιότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού, αλλά κι ένα από τα πιο φημισμένα ασκληπιεία της αρχαιότητας.
Αρχαία αγορά Κω
 Η Αρχαία αγορά της Κω ήταν παλιά το εμπορικό και το κοινωνικό κέντρο της Κω.Οικοδομήθηκε των 4ο αιώνα π. Χ σε μικρή απόσταση από το λιμάνι αυτής της πόλης.Η Αρχαία αγορά της Κω είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν ανασκαφεί.
Κάστρο Νερατζιας 
Το κάστρο της Κως, γνωστότερο ως κάστρο της Νερατζιάς, αποτελεί το πιο σημαντικό σκέλος της ιπποτικής οχύρωσης που κατασκεύασαν Ιωαννίτες ιππότες στα τέλη του 14ου αιώνα.Στα τέλη του 14ου αιώνα και αρχές του 15ου αιώνα η Κως πυκνοφυτεύτηκε με Νερατζίες και λεμονιές γι' αυτό και το κάστρο ονομάστηκε Νερατζιά.
Ρωμαικό ωδείο Κω
Το Ρωμαικό ωδείο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά δημόσια οικοδομήματα της αρχαίας Κως.Βρέθηκε από τον Ιταλό αρχαιολόγο Laurenzi σε ανασκαφή το 1929.Κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ. Χ και πιστεύεται ότι κατέλαβε τη θέση προγενέστερου δημόσιου κτιρίου που ίσως ήταν το Βουλευτήριο της πόλης. Παρότι το ωδείο κατασκευάστηκε για  διεξαγωγή μουσικών αγώνων, χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα και ως έδρα της Γερουσίας, η οποία προσέδιδε τιμές σε διακεκριμένους πολίτες του νησιού.

Leave a Reply