πληροφορική+Κορωναίος

Βαριά σκιά στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής, ρίχνει η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι δαπάνες για ΙΤ αναμένεται να είναι μία από τις παράπλευρες οικονομικές απώλειες του COVID-19. Η παγκόσμια δαπάνη Πληροφορικής εκτιμάται ότι θα μειωθεί το 2020 κατά 2,7% - σε σταθερούς όρους συναλλάγματος - καθώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τη διεθνή οικονομία και αναγκάζει πολλές εταιρείες να ανταποκριθούν στον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης και στις περικοπές δαπανών βραχυπρόθεσμα.

Συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών δαπανών, η συνολική αγορά ΤΠΕ αναμένεται να μειωθεί κατά 1,6% κάτω από $4,1 τρισ.Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν για ανάπτυξη των δαπανών Πληροφορικής κατά 4,3%, ενώ τον Ιανουάριο η πρόβλεψη ήταν για άνοδο κατά 5,1%. Συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών δαπανών, η συνολική αγορά ΤΠΕ αναμένεται να μειωθεί κατά 1,6% κάτω από $4,1 τρισ. Αυτό συγκρίνεται με τη συνολική αύξηση των ΤΠΕ κατά 3,5% πέρυσι, όταν οι δαπάνες για ΤΠ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 5%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, οι δαπάνες Πληροφορικής για το hardware, λογισμικό και υπηρεσίες ΙΤ ενδέχεται να μειωθούν περισσότερο από το συνολικό πραγματικό ΑΕΠ, καθώς οι επαγγελματίες πελάτες Πληροφορικής, αλλά και οι καταναλωτές εξωθούνται σε μεγάλες περικοπές στις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

πηγή:search?q=πληροφορικη+%2B+κορωνοϊός&oq=πληρ&aqs=chrome.0.69i59j69i57j35i39j0l5.3766j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Leave a Reply