ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ

JOTI

Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboreeστο Internet (Jamboree On The Internet - J.O.T.I.) είναι ένα διεθνές Προσκοπικό αντάμωμα - συνάντηση - στο Internet το οποίο γίνεται κάθε χρόνο το τρίτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου μαζί με το J.O.T.A.

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου αυτού, χιλιάδες Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο συναντιώνται και επικοινωνούν με άλλους Προσκόπους μέσω Internet. Πολλοί χρήστες ή οργανωμένα Προσκοπικά Τμήματα μπορούν να συνδέσουν αυτό το γεγονός με το Jamboree των αιθέρων (J.O.T.A.), ένα γεγονός που γίνεται την ίδια χρονική περίοδο και Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μεσώ ραδιοφωνικών συχνοτήτων, με τη βοήθεια των τοπικών συλλόγων ραδιοερασιτεχνών.

Κατά την διάρκεια του J.O.T.I., o συνηθέστερος τρόπος επικοινωνίας είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο συζήτησης σε πραγματικό χρόνο που λέγεται IRC δηλαδή Internet Relay Chat, αλλά και άλλες διαδικτυακές εφαρμογές όπως video-επικοινωνία ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Το Jamboree μέσω του Internet σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε φιλίες με Προσκόπους από όλο τον κόσμο καιτην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.sep.org.gr/el/static/JOTI

Leave a Reply