Ακρόπολη Αθηνών

Ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι για την αρχιτεκτονική των αρχαίων ελληνικών ναών. Απευθύνεται σε μαθητές από 9 ετών αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Στόχος του είναι να εξοικειώσει τους χρήστες με τη λειτουργία των αρχαίων ναών, το σχεδιασμό, τη μορφολογία, την τυπολογία, την κατασκευή αλλά και το γλυπτικό τους διάκοσμο.

Έξι χαρακτήρες, ο καθένας μέσα από τον δικό του ρόλο που σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό ναό, παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του παιχνιδιού. Μία ξεχωριστή εφαρμογή με τίτλο «Μάθε περισσότερα» συμπληρώνει το παιχνίδι κι εμπλουτίζει το περιεχόμενό του με πιο ειδικές γνώσεις για το θέμα.

ΠΑΙΧΝΙΔΟΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η εικονική περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή που αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης των σπουδαιότερων μνημείων του Ιερού Βράχου που προσφέρουν τη δυνατότητα αυξημένης εστίασης σε λεπτομέρειες. Ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο και να πραγματοποιήσει έναν εικονικό περίπατο επιλέγοντας τη δική του διαδρομή.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο», οι εικονικοί επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Leave a Reply