English

Το πραγματικό Πάσχα 🌸

🌸 Το Πάσχα, για τους περισσότερους, μπορεί να είναι το βάψιμο και το τσούγκρισμα των αυγών, το ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα, το τσουρέκι που τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, το πανηγύρι, ο χορός και τα ποτά. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά! Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Χριστού! Είναι δηλαδή η νίκη του θανάτου από τον Χριστό και ο τρόπος με τον οποίον κατάφερε να δείξει στους ανθρώπους ότι είναι ο υιός του Θεού αλλά και πως πόνεσε για αυτούς.τα Θεία Πάθη - Κ-ΤΥΠΟΣ

🌸 Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η Σταύρωση του Χριστού. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

🌸 Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού!

Καλό Πάσχα !
🌸 Από Αφροδίτη Τζήμου και Κέλυ Αργύρη

Leave a Reply