Το πραγματικο Πασχα!!!🐞🐞✝✝

Το πασχα ,για τους περισσοτερους, ειναι το βαψιμο και το τσουγκρισμα των αυγων,το ψησιμο του αρνιου στην σουβλα,το τσουρεκι που τρωμε την Μεγαλη Εβδομαδα,το πανηγυρι,ο χορος και τα ποτα.Ομως δεν ειναι μονο αυτα!Πασχα ειναι η μεγαλητερη γιορτη της Χριστιανωσυνης, η Ανασταση του Χριστου.Ειναι δηλαδη η νικη του θανατου απο τον Χριστο και ο τροπος με τον ο οποιον καταφερε να δειξει στους ανθρωπους οτι ειναι ο Υιος του Θεου, αλλα και πως πονεσε γι αυτους!       

Ο συμβολισμός της Εβδομάδας των Παθών | Made in Creta

Η  Μεγάλη Παρασκευή  είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη ,απόλυτης αργίας και νηστείας ,ημέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος ,όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού  και γίνεται η Σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα της ίδιας μέρας.Η ημερα αυτη ειναι αφηερωμενη στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και  στην Ακολουθια του Επιταφίου.

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού!                                                                

                                                     https://www.youtube.com/watch?v=DkIFVGsHPt

Leave a Reply