Ελληνικά

Το πραγματικό Πάσχα

Το Πάσχα, για τους περισσότερους, μπορεί ναι είναι το βάψιμο και το τσούγκρισμα των αυγών, το ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα, το τσουρέκι που τρώμε την Μεγάλη Εβδομάδα, το πανηγύρι, ο χορός και τα ποτά. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά! Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Ανάσταση του Χριστού. Είναι δηλαδή η νίκη του θανάτου από τον Χριστό και ο τρόπος με τον οποίον κατάφερε να δείξει στους ανθρώπους ότι είναι ο υιός του Θεού αλλά και πως πόνεσε για αυτούς.τα Θεία Πάθη - Κ-ΤΥΠΟΣ

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η Σταύρωση του Χριστού. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού.

Αφήστε μια απάντηση