Μαθαίνουμε, συνεργαζόμενοι!

Λίγα λόγια που ήδη σας έχω στείλει και μια επισήμανση αρκετά σημαντική.

Αγαπητές και Αγαπητοί

Καλώς ήλθατε στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ταχύρρυθμης επιμόρφωσης στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Τ4Ε!

Το όνομά μου είναι ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, είμαι φιλόλογος, Διευθυντής στο 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκη και έχω τη χαρά να είμαι ο επιμορφωτής σας για τις επόμενες 8 εβδομάδες.

Περισσότερα για μένα  και για το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα σας πω στη δια ζώσης συνάντηση που θα έχουμε την Παρασκευή 20.4.2021 στις 19.30 μ.μ. Δεν θα ήθελα να σας προκαταλάβω για το παραμικρό, αλλά το σημαντικότερο στη διαδικασία που θα ξεκινήσουμε είναι να διαμορφώσουμε μια ζωντανή κοινότητα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, τεχνικών, μεθόδων με όραμα το σχολείο που ονειρευόμαστε για μας και τους μαθητές μας, το σχολείο που έχει ανάγκη η κοινωνία γύρω μας.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, προέχει να ευχηθώ να είστε καλά, ασφαλείς και δημιουργικοί, τόσο εσείς όσο και οι δικοί σας άνθρωποι· οι οικογένειές σας, οι φίλοι σας, οι συνεργάτες σας!

Πιστεύοντας ότι έχετε ήδη λάβει το σχετικό email για την εγγραφή σας στην πλατφόρμα η-τάξη (http://eclass.t4e.sch.gr), περνώ στα διαδικαστικά.

Εν πρώτοις, θα ήθελα να σας παροτρύνω να δημοσιεύσετε ένα σύντομο ανεπίσημο μήνυμα γνωριμίας στο φόρουμ συζήτησης «Γνωριμία...Επικοινωνία... Συνεργασία» και για να με ενημερώσετε ότι λάβατε αυτό μήνυμα καλωσορίσματος, αλλά και για να πείτε λίγα, σύντομα, λόγια για εσάς και την εμπειρία σας από τις ψηφιακές τάξεις. (Για παράδειγμα, μπορείτε να αναφέρετε το όνομά σας, πού διδάσκετε, ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιείτε, και αν έχετε γνώσεις στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.)

Οι εβδομαδιαίες σύγχρονες τηλε-συνεδρίες που έχουν προγραμματιστεί κάθε Παρασκευή 19.30-21.00 μ.μ.. Ο σύνδεσμος των τηλε-συνεδριών μας είναι:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/epap

Αν και στην πρώτη θα προσδιορίσουμε τους στόχους του προγράμματος, τα διαδικαστικά θέματα αλλά και θα αποσαφηνίσουμε έννοιες σχετικά με το τεχνολογικό και παιδαγωγικό πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια σύντομη επιτομή:

Σκοπός του ταχύρρυθμου αυτού προγράμματος είναι η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων σας στον τρόπο αξιοποίησης  των σύγχρονων ψηφιακών εκπαιδευτικών μέσων και εργαλείων ακολουθώντας τις εύστοχες διδακτικές πρακτικές σε ένα περιβάλλον τεχνολογικά εμπλουτισμένης μάθησης. Στο τέλος του προγράμματος, θα είστε σε θέση να αξιοποιείτε τόσο εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στις πλατφόρμες «η-τάξη», «e-me» και «WebEx» όσο και άλλα χρήσιμα για την ειδικότητά σας, ώστε να ενορχηστρώνετε δραστηριότητες ενός τηλεμαθήματος για το γνωστικό σας αντικείμενο που θα προσφέρει θετικές μαθησιακές εμπειρίες.

Η ροή αυτού του διαδικτυακού επιμορφωτικού προγράμματος χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ασύγχρονων και σύγχρονων μαθησιακών δραστηριοτήτων: Το πρόγραμμα θα έχει προγραμματισμένες συνεδρίες ζωντανής τάξης μέσω της πλατφόρμας διαδικτυακών διασκέψεων,WebEx, εβδομαδιαίες συζητήσεις μέσω των φόρουμ συζήτησης, καθώς και μελέτη μαθησιακού υλικού όπου θα υπάρχουν και ερωτήσεις περαιτέρω διερεύνησης και εμβάθυνσης.

Επειδή, λοιπόν, ο προσανατολισμός είναι για μια αυτοκαθοδηγούμενη πορεία, είναι σημαντικό να διαχειριστείτε τον χρόνο σας για τη μελέτη του υλικού και τη συμμετοχή σας στις σύγχρονες τηλεσυνεδρίες και στις ασύγχρονες συζητήσεις και προβληματισμούς σε διάφορα θέματα:

Χρειάζεστε έως 2 ώρες κάθε βδομάδα για μελέτη του υλικού και τη συμμετοχή στις ασύγχρονες συζητήσεις και 1 έως 1,5 ώρα για την τακτική εβδομαδιαία σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Επομένως, είναι, εκ των ων ουκ άνευ, η ανάγκη για τακτική παρακολούθηση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, στο ΠΣΔ, καθώς οι επισκέψεις σας στο διαδικτυακό μαθησιακό περιβάλλον της η-τάξης για αλληλεπίδραση με τα άλλα μέλη της ομάδας (συμπεριλαμβανομένου εμού) και το ψηφιακό μαθησιακό υλικό, που είναι δομημένο σε ενότητες.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τις επόμενες απαραίτητες ενέργειες:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον οδηγό του επιμορφουμένου που βρίσκεται στην πρώτη ενότητα.
  • Δείτε στο ημερολόγιο τις προγραμματισμένες ημερομηνίες και ώρες των σύγχρονων τηλεδιασκέψεων, ώστε να έχετε διαθεσιμότητα για τη συμμετοχή σας.
  • Στείλτε το μήνυμα γνωριμίας στο φόρουμ συζήτησης «Προσωπικές Εισαγωγές»
  • Θυμηθείτε-Αποθηκεύστε τον σύνδεσμο των τηλε-συνεδριών μας:
    https://minedu-secondary.webex.com/meet/epap

Τέλος, είναι επίσης απαραίτητο  να συμπληρώσετε το ανώνυμο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στο

https://forms.gle/7uya4LUjb2r33biu8

στην αρχή του προγράμματος.

Μάλιστα η καταλληλότερη στιγμή για να το συμπληρώσετε θα ήταν τώρα!  

Για την αξιοπιστία της έρευνας, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να μην βάλετε τυχαία το παρακάτω πεδίο:

Κωδικός συμμετοχής *

Παρακαλούμε εισάγετε χωρίς κενά έναν ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΟ αριθμό που θα μπορείτε να θυμάστε (πχ: τα 5 τελευταία ψηφία του τηλεφώνου σας 53471), τον οποίο θα χρειαστεί να εισάγετε και στο ερωτηματολόγιο λήξης της επιμόρφωσης.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ι ΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Περιμένοντας την πρώτη μας συνάντηση, εύχομαι Καλή Αρχή!

Με κάθε τιμή,

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

. Μη διστάσετε, στο παραμικρό, να δημοσιεύστε τις ερωτήσεις σας 

Για περισσότερες τεχνικές ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεσθε στην Τεχνική Υποστήριξη: email: helpdesk@t4e.sch.gr και τηλέφωνο: 210-538.13. 28 (10:00 - 22:00 καθημερινές).

 

 

Leave a Reply