Ερωτήσεις Κινητοποίησης Δ1

  1. Είναι η ασύγχρονη εκπαίδευση ένα πολύτιμο εργαλείο που ήρθε για να μείνει;
  2. Πώς αξιοποιώ τις δυνατότητες του εργαλείου WebEx για να πετύχω καλύτερες μαθησιακές εμπειρίες στη σύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως διδασκαλία;

2 Comments on “Ερωτήσεις Κινητοποίησης Δ1

  1. Η ασύγχρονη εκπαίδευση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης όπως αυτές τώρα με την πανδημία. Ίσως μείνει και για κανονικές εργασιακές συνθήκες σχολείου, για να αναβάζουμε διάφορες εργασίες οι μαθητές και εμείς, οι εκπαιδευτικοί. Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι η εργασία ανέβαζεται ,ουσιαστικά ανώνυμα, αφού δεν βλέπουμε το πρόσωπο που την ανεβάζει.

  2. Το webex είναι πραγματικά ένα θαύμα της τεχνολογίας Των Τ.Π.Ε. Προσομοιάζει σε πολλά με επιτυχία την σχολική τάξη, με κορυφαίο εργαλείο το whiteboard. Το τελευταίο, πρέπει να γίνει πιο εύχρηστο στους εκπαιδευτικούς, με το να διδαχθούν τη χρήση του και τα μικρά μυστικά ,λειτουργίας του (όπως το να μην πατάμε συνέχεια ENTER Ή ΚΕΝΟ για να μη σβήνει ο πίνακας ολόκληρος όταν θέλουμε να σβήσουμε μια λέξη). Επίσης στη λειτουργία share πολλοί εκπαιδευτικοί την εγκατέλειψαν νωρίς διότι αν περίμενε ένας μαθητής στο lobby , σταματούσαν το share, γυρνούσαν στην ηλ. τάξη για να υποδεχθούν τον μαθητή. Η μανούβρα αυτή εύκολα μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας τη καρτέλα participant κ.α.

Leave a Reply