Ελληνικά

Φαράγγια της Κρήτης

Το φαράγγι των Μύλων

     Το φαράγγι των Μύλων είναι ένα φαράγγι στο οποίο έχω πάει πολλές φορές και θα ήθελα να ξαναπάω! Αρχίζει λίγο πιο πάνω από τους νέους Μύλους και λίγο πιο κάτω απ΄ το Ξηρό χωριό.

      Έχει άπειρη βλάστηση και πολλά ρυάκια. Επίσης έχει και λιβελούλες. Κάποιες φορές μάλιστα, μπορεί να πετύχεις και δύο άλογα που ζουν εκεί! Φτάνοντας βλέπεις μία λιμνούλα με καθαρό,γλυκό νερό και πολλές βάθρες. Μέσα στα δρομάκια υπάρχουν πολλές καρυδιές που είναι πάντα γεμάτες με καρύδια.

     Στο εντυπωσιακό αυτό τοπίο όμως υπάρχουν και σπιτάκια,τα οποία ήταν κάποτε νερόμυλοι,που απ΄αυτούς πήρε και το όνομα του το φαράγγι! Το φαράγγι των Μύλων παλιά δεν ήταν τίποτα από ένα χωριουδάκι. Οι κάτοικοι του όμως το εγκατέλειψαν. Οι τελευταίοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό το 1972.Το φαράγγι χωρίζεται στους πάνω Μύλους και τους κάτω Μύλους.

    Όμως λόγω των μεγάλων βράχων, που κυριολεκτικά κρέμονται από πάνω μας,έχουν φτιαχτεί και οι νέοι Μύλοι οι οποίοι είναι επίσης ωραίοι.

    Τα ερείπια των νερόμυλων, είναι πολύ ωραίο μέρος για εξερεύνηση ή για πικνικ! Εύχομαι να πάμε και φέτος στο όμορφο αυτό  φαράγγι το οποίο απέχει απ΄τη πόλη του Ρεθύμνου μόλις δέκα λεπτά.

Αυτό ήταν το ΦΑΡΑΓΓΙ των ΜΥΛΩΝ!!!

Λ.Δ.

Φαράγγι των Μύλων

Αφήστε μια απάντηση