Κυκλοφοριακή Αγωγή

1η Οκτωβρίου 2020

        Σήμερα ήρθε στο σχολείο μας μία αστυνομικός με άλλα δύο άτομα  για να μας ενημερώσουν για την κυκλοφοριακή αγωγή.

        Αρχικά μας εξήγησαν τα σήματα, μας είπαν πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως πεζοί αλλά και ως συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο. Είχαν μαζί τους ακόμη και αληθινούς σηματοδότες. Έπειτα, μας έδωσαν πατίνια, κράνη και εφαρμόσαμε όσα μας έμαθαν.

         Μου άρεσε πολύ η ενημέρωση αυτή, δε βαρέθηκα καθόλου και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα αυτά που μας έμαθαν.

     από τη μαθήτρια  Ι.Μ.

        Σήμερα ήρθε ένας σύλλογος και μας έκανε Κυκλοφοριακή Αγωγή.  Μάθαμε τα σήματα ,πως να κυκλοφορούμε και να συμπεριφερόμαστε στον δρόμο , μάθαμε επίσης να περνάμε τον δρόμο με ασφάλεια . Μου άρεσε κι ας χάσαμε τα Μαθηματικά . Η πέμπτη και η έκτη μπορούσαν μόνο να κάνουν πατίνι οι άλλες τάξεις απλά έκαναν μια σειρά και προχωρούσαν . Εμείς όμως που κάναμε πατίνι έπρεπε να φοράμε κράνος και της Ειρήνης επειδή είχε έναν πολύ ψηλό κότσο την ενοχλούσε το κράνος !Μου άρεσε πολύ κι ας ήξερα τα μισά από αυτά που μας είπαν , ήταν πολύ ωραία !Πέρασα τέλεια!!!

   από τη μαθήτρια Β.Μ. 

 

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

         Σήμερα το πρωί ήρθε ένας σύλλογος κυκλοφοριακής αγωγής και μας έκανε κυκλοφοριακή αγωγή. Μάθαμε πολλά πράγματα, απλά το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι κάναμε πολύ λίγο. Μάθαμε πολλά σήματα και μάθαμε πώς να κυκλοφορούμε ως πεζοί και ως άνθρωποι με πατίνια. Αυτό που μου άρεσε όμως πιο πολύ ήταν τα σήματα επειδή είχε πολλά. Έτσι σταματούσαμε σε στοπ για διαβάσεις, φανάρια αλλά και μερικά ακόμα σήματα που συναντάς στον δρόμο. Το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής μου άρεσε και επίσης θα μας φανεί πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Για αυτό και θα ήταν καλύτερο για όλα τα παιδιά να κάνουν κυκλοφοριακή αγωγή στο σχολείο τους. Θα μου άρεσε να κάνω άλλη μια φορά πατίνι στις διαβάσεις και φανάρια. Άρα αν ερχόντουσαν και άλλη φορά θα μου άρεσε να ξανακάνω.

   από τη μαθήτρια  Λ. Δ.

 

Leave a Reply