Ταξίδια

   Στον Βόλο   

Το καλοκαίρι γυρίζοντας από τον Βόλο έπρεπε να πάμε στον Πειραιά όμως ήταν η πρώτη φορά που πέρασα μέσα από το κέντρο της Αθήνας .

Στην Αθήνα είδαμε κτήρια μεγάλα και μικρά πολυκατοικίες και μονοκατοικίες .Τα σπίτια ήταν σε ουδέτερο χρώμα το ίδιο και τα μεγαλύτερα κτήρια , είχε χρωματιστά αυτοκίνητα και μηχανάκια , τα σπίτια είχαν γλάστρες με λουλούδια . Είδαμε επίσης άτομα να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια άλλοι πανικόβλητοι , άλλοι κουρασμένοι και άλλοι απλός κάνοντας βόλτα και όλοι φορούσαν δροσερά ρούχα !

Όταν επιτέλους φτάσαμε στο καράβι σκεφτόμουν αυτά που είχαμε δει πριν λίγο . Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι όλοι κυκλοφορούσαν με μάσκες αλλά μου άρεσε που όλοι είχαν ζωντάνια και δεν κάθονταν να σκάνε για τις μάσκες.

Θα ήθελα να το ξαναδώ αυτό αλλά αντί να είμαι στο αυτοκίνητο να είμαι κι εγώ ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί να ξέρετε ένιωσα λίγη ζήλια , χαρά και απογοήτευση διότι θα ήθελα να κάνω μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας , να δω τα αξιοθέατα , τα πάρκα και την αληθινή ζωντάνια των ανθρώπων !!!

Β.Μ. 

Στη Βιέννη!

Στη Βιέννη όταν είχα πάει με τους γονείς μου ήταν πολύ ωραία. Μια μέρα πήραμε μια άμαξα και κάναμε βόλτα στην όμορφη Βιέννη.

Περάσαμε ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς τρούλους. Επίσης είδαμε πανύψηλους πύργους με μπλε και μαύρα παράθυρα που μας κοίταζαν από ψηλά!

Τα κτίρια, ένιωθα πως με τραβούσαν να πάω να κάνω βόλτα μέσα τους. Μάλιστα σε ένα απ’ αυτά τα κτίρια μέσα ήταν κι ένα εκκλησιαστικό όργανο!

Αυτό που μου έκανε πιο πολλή εντύπωση ήταν πως τα κτίρια τους ήταν όλα καλοφτιαγμένα και ότι όλα τα κτίρια ήταν κρατημένα από παλιά και κάποια ήταν παλιά φρούρια. Μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να ξαναπάω πολλές φορές στο πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.

Λ. Δ.

Το οροπέδιο Μανικά

Το οροπέδιο του Μανικά βρίσκεται στην επαρχία Σφακίων, σε υψόμετρο 720 μέτρων. Σήμερα ο οικισμός Μανικάς, από όπου παίρνει το όνομα του, έχει εγκαταλειφθεί και χρησιμοποιείται από τους βοσκούς της περιοχής. Στο οροπέδιο βρίσκεται το όμορφο εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Μανώλη (εορτ. 21 Αυγούστου).

Πηγή: Οροπέδια και Πεδιάδες - Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης cretanbeaches.com

ΕΙ.Κ

Οροπέδιο Κράπης 

Στη βόρεια πλευρά των Λευκών Όρεων ακριβώς εκεί που τελειώνει ο Αποκόρωνας και αρχίζουν τα Σφακιά βρίσκεται το μικρό οροπέδιο της Κράπης. Πάνω ακριβώς από την Κράπη ξεκινά ο περίφημος Λαγγός του Κατρέ που είναι ο φυσικός δρόμος για να προσεγγίσει κάποιος το οροπέδιο του Ασκύφου και την επαρχία Σφακίων. Το πόσο σημαντικό πέρασμα υπήρξε ο Λαγγός του Κατρέ που είναι η συνέχεια της Κράπης το δείχνουν οι πολλές μάχες που έγιναν εκεί ανάμεσα στους Κρήτες επαναστάτες που φύλαγαν το πέρασμα για τα Σφακιά και στους Τούρκους.

Τις πληροφορίες αυτές τις πήρα από το το  Οροπέδια και Πεδιάδες - Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης cretanbeaches.com

https://www.cretanbeaches.com/el/%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82?start=16

Β.Μ. 

Leave a Reply