Υλικά
3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
3/4 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπες γλυκόζη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες ή 1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα της προτίμησης σου (δεν είναι απαρέτητο )
χρώμα ζαχαροπλαστικής (δεν είναι απαρέτητο )
Για το πασπάλισμα
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Λαδώστε ελαφρά ένα ταψάκι 24×24 εκατοστά. Αν έχετε ταψάκι σιλικόνης χρησιμοποιήστε αυτό. Θα σας βοηθήσει να το ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Αν δεν έχετε δεν πειράζει οποιοδήποτε ταψάκι κάνει τη δουλειά σας.
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο μπολ του μίξερ αν χρησιμοποιήσετε μίξερ με βάση) βάλρε την 1/2 κούπα από το νερό και προσθέστε τη ζελατίνη. Αφήστε τη στην άκρη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε το μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το υπόλοιπο νερό. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά να βράσει μέχρι να αφρίσει και να φουσκώσει. Ανακατέψτε συνέχεια για ένα λεπτό. Προσέξτε πάρα πάρα πολύ, το μείγμα καίει.
Με πολύ προσοχή ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με τη ζελατίνη και αρχίστε να το χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και σιγά-σιγά βάλτε το μίξερ στο τέρμα. Προσθέστε και το αλάτι. Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα αν έχετε μίξερ με βάση, διαφορετικά να έχετε υπομονή, γιατί ακολουθεί αρκετό χτύπημα.
Θα δείτε ότι το μείγμα σιγά-σιγά ασπρίζει και φουσκώνει. Αναλόγως το μίξερ θα χρειαστείτε τουλάχιστον 10 με 12 λεπτά χτύπημα. Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο ρίξτε μια σταγόνα στον πάγκο της κουζίνας και μετα από 30 δευτερόλεπτα δοκιμάστε αν έχει την υφή που θέλετε. Δεν πρέπει να κολλάει πολύ και να στέκεται.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια και κάποιο άρωμα αν θέλετε. Χτυπήστε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.
Λαδώστε ελαφρά τη σπάτουλα. Το μείγμα κολλάει αρκετά. Αδειάστε το όλο στο ταψάκι και ισιώστε την επιφάνεια. Αν θέλετε να κάνετε σχέδια ρίξτε το μισό και βάλτε σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής και με τη σπάτουλα ανακατέψτε να γίνουν “νερά” χρώματος.
Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα και επαναλάβετε τη διαδικασία σταγόνες χρώματος-ανακάτεμα. Ισιώστε την επιφάνεια όσο καλύτερα μπορείτε.
Σκεπάστε το με μια λαδόκολλα και αφήστε το να σταθεροποιηθεί 4-5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο ανακατέψτε την άχνη με το κορν φλάουρ. Για να τα κόψετε χρησιμοποιήστε ψαλίδι μαγειρικής ή τη ρόδα της πίτσας. Βουτήξτε τα πρώτα στο μείγμα της άχνης και κόψτε σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλετε.
Και τέλος βουτήξτε τα ζαχαρωτά στην άχνη και προσέξτε να καλυφθούν καλά. Έτοιμα τα ζαχαρωτα ! 😋
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή!
😋😋😋
Τo email! Η ζωγραφιά!😥‼;;; Δεν είπες ότι θα τα δώσεις; Να ξέρεις όμως ότι το διαγώνισμα τελειώνει στις 8 Αυγούστου. Εντάξει; α, σήμερα γίνεται το 2ο διαγώνισμα!
Λινκ: blogs.e-me.edu/a1073310/
σόρρυ για το άλλο σχόλιο.
Δεν πειράζει αν και θα ήθελα να σου πω ότι αν θες να μου πεις κάτι στείλε μου email (katsanpigi@sch.gr)
Πόσα άρθρα έχει το blog? Δεν μπορώ να τα μετρήσω !
ΧΑ ΧΑ !
68!
Ουαουυυυυυ!
Πολύ ωραία συνταγή!!
Ο Τζόναθαν δεν είναι χάκερ είναι νταής.
Και τα δύο ήτανε π
Και τα 2 είναι
Πιστέψτε με , δεν έκανα copy paste !
Θα σε πίστευα αν ήταν η πρώτη φορά που το έκανες! Αλλά το έχεις κάνει με κάτι άρθρα για το περιβάλλον της Κατερίνας!
εσείς πείτε ό,τι θέλετε αλλά δεν έκανα copy paste 😤😡🤬
Τον Τζόναθαν Γκαλιντο τον έχω κάνει μπλοκ
τι εννοείς? το blog σου λέγεται Τζόναθαν γκαλίντο?
Τέλεια συνταγή!! Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει απλά εμείς την κολλητή μας την φωνάζουμε marshmallow!!