Bιβλία

Γεια σας

 

Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω μερικά βιβλία για ηλικία 8+

 

1. Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ

 

Περιγραφή:

 

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ είναι πολλά πράγματα: είναι μυθιστόρημα ενηλικίωσης , αλλά και ιστορία αγάπης . Είναι βιβλίο περιπέτειας,που δε διστάζει να σταθή στη μέση της δράσης και να σκεφτεί. Είναι αστυνομικό θρίλερ. Είναι μια ιστορία για την φιλία και για τον θάνατο και για τον απέραντο κόσμο .Είναι ένας χάρτης που αποτυπώνει τη λαχτάρα των παιδιών για το ταξίδι της ζωής. Ένας χάρτης ζωγραφισμένος με χιούμορ, ειρωνεία, συναρπαστικές και συγκινητικές σκηνές , καυστικές αλήθειες.

 

 

2. Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

 

Περιγραφή:

 

Ο πλούσιος και ιδιόρρυθμος Βρετανός Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει όλη του την περιουσία ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες !

 

Παρέα με τον πιστό υπηρέτη του , τον Γάλλο Πασπαρτού , ξεκινούν μια περιπέτεια , με αντίπαλό τους τον χρόνο αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ. Ξεκινώντας από την Αγγλία , πηγαίνουν στην Αφρική και από εκεί στην Ασία , οπύ σώζουν από βέβεο θάνατο την όμορφη Ινδή πριγκίπισσα  Αούντα . Κατοπιν , σαλπάρουν για την μακρινή Αμερική , έρχονται αντιμέτοποι με Ινδιάνους , ταξιδεύουν με έλκηθρο , και αγοράζουν ένα ατμόπλοιο για να επιστρέψουν στον τείκό τους προορισμό , το Λονδίνο.

 

3. Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

Περιγραφή :

Από τότε που είμουν μικρός είχα μια απορία :

Πως γίνεται ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ο ελέφαντας του τσίρκου να κάθεται αλυσοδεμένος σε ένα τόσο δα ξυλαράκι , καρφομένο στην άμμο :

 

4. Φανταστικα ζωα και που βρισκονται

Περιγραφή :

Κρατώντας μια μυστηριώδη δερμάτινη βαλίτσα στο χέρι του, ο Νιούτ Σκαμάντερ, ένας νεαρός ακτιβιστής μάγος από την Αγγλία, επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη στον δρόμο του για την Αριζόνα. Μέσα στην εκτεταμένη βαλίτσα του, κρύβει μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά, μαγικά πλάσματα που υπάρχουν ανάμεσα μας, που κυμαίνονται από μικροσκοπικά, κλαδευμένα, μέχρι μεγαλοπρεπή και τεράστια. Είναι η μέση της δεκαετίας του '20 και οι χρόνοι είναι συγκλονισμένοι, καθώς η ήδη εύθραυστη ισορροπία της μυστικότητας μεταξύ του αόρατου κόσμου των μάγων και των απλών "Άμαγων" ανθρώπων που το συνέδριο MACUSA αγωνίζεται να διατηρήσει, κινδυνεύει να αποκαλυφθεί. Εν τω μεταξύ, οι φωνές εναντίον της μαγείας συνεχίζουν να αυξάνονται με τις καθημερινές διαμαρτυρίες υπό την ηγεσία της Mary Lou Barebone και τροφοδοτούνται από τις αυξανόμενες καταστροφές που αποδίδονται σε έναν σκοτεινό μάγο, τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ. Την ίδια στιγμή, με μια συστροφή της τύχης, η πολύτιμη βαλίτσα του Νιούτ θα αλλάξει με εκείνη του επίδοξου αρτοποιού Άμαγου, Τζέικομπ Κοβάλσκι, ενώ η υποβαθμισμένη Auror, Τίνα Γκόλντστεϊν, συλλαμβάνει τον Νιούτ επειδή είναι μη εγγεγραμμένος μάγος. Καθώς τα πράγματα χειροτερεύουν, η βαλίτσα του Νιούτ στα χέρια του Τζέικομπ μένει εκτεθημένη και πολλά από τα μαγικά πλάσματα βγαίνουν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

5. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

Περιγραφή : Ο Χάρι Πότερ είναι ένα αξιαγάπητο μικρό αγόρι ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα αξιαγάπητα μικρά αγόρια που ζουν στις γειτονιές του Λονδίνου. Κάποια στιγμή, η μοίρα παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στο μικρό μας φίλο. Ο Χάρι Πότερ χάνει τους γονείς του σε ένα ατύχημα και αναγκάζεται να πάει να ζήσει με το θείο και τη θεία του. Η ζωή του Χάρι είναι πολύ δύσκολη. Τα χρόνια περνούν κι ο καημένος ο μικρούλης υποφέρει κοντά στους φρικτούς συγγενείς του. ΩΣΠΟΥ!!!... Μια μέρα φθάνει με το ταχυδρομείο μια επιστολή και όλα αλλάζουν για τον Χάρι. Τον καλούν να παρουσιαστεί στο Χόγκουαρτς, ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε. Εκεί ο Χάρι θα κάνει μαθήματα ασυνήθιστα, θα κερδίσει πολύτιμους φίλους και θα προσπαθήσει να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί.

6.

Το καλοκαίρι πέρασε και μαζί και οι βαρετές διακοπές με τους θείους. Ο Χάρι επιστρέφει στη Σχολή "Χόγκουαρτς" και ξαναβρίσκει τους φίλους του, τον Ρον και την Ερμιόνη. Ωστόσο, κάτι παράξενο και επικίνδυνο συμβαίνει. Ο Χάρι ακούει φωνές που τον απειλούν και οι συμμαθητές του δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Στον τοίχο εμφανίζεται μια μυστηριώδης επιγραφή: Η Κάμαρα με τα Μυστικά άνοιξε. Φυλαχτείτε! Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ποιο φοβερό εχθρό πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι ο Χάρι; Θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του και τους φίλους του;

Η περίφημη Αγγλίδα συγγραφέας μάς χαρίζει το δεύτερο συναρπαστικό βιβλίο της σειράς των περιπετειών του Χάρι Πότερ. Είναι ένα βιβλίο πρωτότυπο, απολαυστικό, αστείο και διασκεδαστικό, ένα βιβλίο αλλιώτικο από τ' άλλα. Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν τον πανέξυπνο ήρωα με τα γυαλάκια και θα ζηλέψουν την υπέροχη μαθητική ζωή στη Σχολή "Χόγκουαρτς".

Harry Potter and the Chamber of Secrets.jpg

Ευχαριστούμε που διαβάσεται μέχρι τέλος

ΠΗΓΗ ΚΑΤΣΑΝΗ & ΧΑΡΑ-ΙΩΑΝΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

7 comments on “Bιβλία

  1. Θέλω να σας πω ότι θα παρουσιάσω τα blogs που παρακολουθώ και τη γνώμη μου για αυτά!!

Leave a Reply