Tips για πιο εύκολο διάβασμα part 2

Γεια σας! Όπως σας είχα υποσχεθεί θα ανέβαζα σύντομα και το δεύτερο part για πιο εύκολο διάβασμα και σήμερα είναι έτοιμο! Όσοι δεν έχετε διαβάσει το προηγούμενο part, μπορείτε να το διαβάσετε τώρα!(Tips για πιο εύκολο διάβασμα part 1).

  • Flashcards

Μία τεχνική που έμαθα τώρα πρόσφατα είναι οι δημιουργία των flashcards, είτε ηλεκτρονικά, είτε σε χαρτί. Θα μου πείτε τώρα, τι είναι αυτά; Flashcards είναι κάποιες κάρτες που περιέχουν πληροφορίες και στις δύο πλευρές, και έχει να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα στην απομνημόνευση. Κάθε flashcard τυπικά έχει μια ερώτηση ή ορισμό στη μία πλευρά και μια απάντηση ή ερμηνεία στην άλλη. Κάποιος μπορεί να φτιάξει τις δικές του flashcards σε χαρτί ή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σύμφωνα με αυτά που γράφει το μάθημα ή τις σημειώσεις σας, αλλά και να βρείτε έτοιμες για κάθε μάθημα στο internet.

  • Homework

Λοιπόν, πιστεύω πως όλοι μας αρκετές φορές είχαμε ένα γεμάτο πρόγραμμα γιατί καθηγητές/δάσκαλοι μας έχουν βάλει πολλές εργασίες, σελίδες να διαβάσουμε και διαγωνίσματα που πλησιάζουν. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως οι περισσότεροι, όπως και εγώ κάποτε, είναι το γεγονός πως οι καθηγητές/δάσκαλοι, δεν μας βάζουν ασκήσεις στο σπίτι για να μας βασανίσουν και για να μας χαραμίσουν τον ελεύθερο μας χρόνο, αλλά για να μας βοηθήσουν. Ακόμα και αν πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις κάτι. Έτσι αντικαθιστάς το βαρετό διάβασμα πολλών σελίδων και μετά η λύση των ασκήσεων με έναν συνδυασμό και των δύο μαζί ταυτόχρονα.

  • Δημιουργία αυστηρών προθεσμιών

Πολλές φορές έχουμε κάποια διαγωνίσματα ή εργασίες με κάποια συγκεκριμένη προθεσμία η οποία είναι κάπως πιο χαλαρή και για αυτό πολλοί από εμάς δεν ασχολούμαστε γιατί έχουμε χρόνο, όμως τελικά θα πρέπει να πιεζόμαστε τελευταία στιγμή. Για αυτό μπορείτε να ορίσετε μία πιο αυστηρή προθεσμία για να είστε σίγουροι και άνετοι.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να σας φάνηκε χρήσιμο! Πείτε μου αν θέλετε και τρίτο part. Προς το παρόν έχω σκοπό να ανεβάσω ένα άρθρο για το πως να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας την ώρα ενός διαγωνίσματος. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα. Καλή συνέχεια!

 

4 comments on “Tips για πιο εύκολο διάβασμα part 2

  1. Τέλειο άρθρο, το ένα καλύτερο από το άλλο, βοηθάνε στο να διαβάζουμε πιο εύκολα και να είμαστε έτοιμοι! Χρήσιμα τέτοια είδη άρθρων, θέλουμε και άλλα μέρη!!!

  2. Μπράβο!Πολύ ωραία τα tips σου. Αυτό με το homework κι εγώ το νόμιζα μέχρι να δω αυτό το άρθρο😅Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις επόμενο part όταν μπορείς.

Leave a Reply