English
Διαφορές από το κινούμενο σχέδιο

1. Το τραγούδι “Arabian Nights” στην αρχή της ταινίας έχει ανανεωθεί πλήρως και επεκταθεί.

Στην αυθεντική ταινία, το “Aladdin” ξεκινά με το τραγούδι “Arabian Nights” με έναν πλανόδιο πλανόδιο πλανόδιων να διασχίζει την έρημο σε μια καμήλα στο δρόμο του προς την Agrabah. 

Στην ταινία του 2019, μια μελλοντική εκδοχή του Τζίνι θυμίζει την ιστορία του Αλαντίν και της Τζάσμιν χρόνια αργότερα στα δύο παιδιά του. Είναι μια από τις καλύτερες αλλαγές που κάνει η ταινία ζωντανής δράσης στην ιστορία όσον αφορά την ιστορία. Ο μικροπωλητής απλώς έλεγε στους θεατές έναν θρύλο. Η Disney αλλάζει και πάλι τους στίχους σε “Arabian Nights”. Ωστόσο, είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς τους αρχικούς στίχους. Μπορείτε να ακούσετε τη νέα έκδοση του “Arabian Nights” εδώ . 

 

2. Ο Αλαντίν δεν κλέβει ψωμί στην αρχή της ταινίας.

Αντίθετα, ανταλλάσσει κλοπιμαία με τρόφιμα και λαμβάνει ένα σακουλάκι με χουρμάδες. Όταν εντοπίζει μια πεινασμένη οικογένεια, ο Αλαντίν της δίνει το σακουλάκι με το φαγητό. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ο Αλαντίν αφήνει το ψωμί του μετά από μια τρελή παρόρμηση από τους φρουρούς κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου τραγουδιού του “One Jump”.

 

3. Ο Αλαντίν λέει στη Jasmine να την εμπιστευτεί σε διαφορετικό σημείο της ταινίας.

Αφού η Jasmine δίνει σε ένα παιδί ένα κομμάτι ψωμί χωρίς να το πληρώσει, ο ιδιοκτήτης του ψωμιού την κυνηγά. Ο Αλαντίν μπαίνει μέσα την κατάλληλη στιγμή και ρωτά τη Τζάσμιν αν τον εμπιστεύεται να τη βγάλει από το τουρσί.

Υπάρχουν δύο αλλαγές εδώ. Το πρώτο είναι ότι ο Αλαντίν αρχικά προσποιείται ότι είναι ο ανήσυχος αδερφός της Jasmine που αναζητά την ψυχικά άρρωστη αδερφή του. Αυτό έχει καταργηθεί εντελώς εδώ. 

Η άλλη αλλαγή είναι ο νέος χρόνος του “Με εμπιστεύεσαι;” γραμμή. Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ο Aladdin και η Jasmine τρέχουν μακριά από τους φρουρούς. Όταν φτάνουν σε ένα φαινομενικά αδιέξοδο, ο Αλαντίν ρωτά τη Τζάσμιν αν τον εμπιστεύεται και οι δυο τους βουτούν μαζί από ένα κτίριο. 

 

4. Η Jasmine είναι νευρική να χρησιμοποιήσει ένα ραβδί για να πηδήξει από κτίριο σε κτίριο στο remake.

Ο αντίστοιχός της σε κινούμενα σχέδια ήταν ατρόμητος και το έκανε χωρίς καμία παρότρυνση από τον Αλαντίν, εντυπωσιάζοντας αμέσως τόσο τον ίδιο όσο και τον πίθηκο του Abu.

 

5. Η Jasmine έχει μια υπηρέτρια που ονομάζεται Dalia.

Πρόκειται για έναν εντελώς νέο χαρακτήρα που δεν υπάρχει καθόλου στην ταινία κινουμένων σχεδίων. Σε αντίθεση με την ταινία κινουμένων σχεδίων, το Τζίνι ενδιαφέρεται ρομαντικά για την Ντάλια.

 

6. Η Τζάσμιν λέει ψέματα στον Αλαντίν και του λέει ότι είναι υπηρέτρια της πριγκίπισσας.

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, ο Aladdin ανακαλύπτει νωρίς ότι η Jasmine είναι πριγκίπισσα όταν οι φρουροί του παλατιού τον συλλαμβάνουν και εκείνη προσπαθεί να το αποτρέψει από το να συμβεί. Ο Αλαντίν ανακαλύπτει αργότερα στο remake ότι η Jasmine είναι στην πραγματικότητα η πριγκίπισσα.

 

7. Η Jasmine φοράει ένα αγαπημένο βραχιόλι που ανήκει στη μητέρα της στο remake.

Η Jasmine δεν έχει τέτοιο βραχιόλι στην ταινία κινουμένων σχεδίων. Ο Abu κλέβει το βραχιόλι από τη Jasmine στη νέα ταινία και λειτουργεί ως καταλύτης για τον Aladdin να πάει να δει ξανά την πριγκίπισσα.

 

8. Η Jasmine παίρνει το δικό της τραγούδι που ονομάζεται “Speechless”.

Η Jasmine πειράζει το τραγούδι νωρίς στην ταινία όταν ο Jafar της λέει να μείνει σιωπηλή. Τραγουδάει το τραγούδι σε αντίθεση με την ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να φαίνονται και να μην ακούγονται. Η Jasmine τραγουδά ολόκληρο το τραγούδι σε ένα σημαντικό μέρος κοντά στο τέλος της ταινίας.

 

9. Δεν βλέπουμε ποτέ τον Τζαφάρ να μεταμφιέζεται σε γέρο για να επισκεφτεί τον Αλαντίν στη φυλακή.

Αντίθετα, ο Τζαφάρ τον πηγαίνει αμέσως σε ένα ταξίδι στο Σπήλαιο των Θαυμάτων για να μαζέψει τη μαγική λάμπα. Ο Τζαφάρ δεν προσπαθεί να κρύψει την εμφάνισή του στον Αλαντίν. Αντίθετα, προσπαθεί να δεθεί μαζί του λέγοντάς του ότι κάποτε ήταν και κλέφτης. 

 

10. Ο Iago δεν τρέφεται ποτέ με το ζόρι με κροτίδες.

Ο Σουλτάνος ​​έκανε συνήθεια να χώνει κροτίδες στο λαιμό του Ιάγκο. Έκανε μερικά γέλια στο πρωτότυπο. Αυτή η ιδέα είναι χωμένη σε αυτή την ταινία. 

 

11. Η Jasmine δεν εμφανίζεται με την εμβληματική κόκκινη στολή της στο remake και ποτέ δεν προσπαθεί να σαγηνεύσει τον Jafar.

Αφού ο Τζαφάρ γίνεται Σουλτάνος, κάνει κάποιες σκοτεινές αλλαγές στο εσωτερικό του παλατιού. Ανάμεσά τους υπάρχουν νέα κόκκινα ρούχα για τον Σουλτάνο και τη Γιασεμί. 

Στην ταινία του 1992, ο Jafar εύχεται να τον ερωτευτεί η Jasmine. Δεν ξέρει ότι αυτό είναι πέρα ​​από τις δυνάμεις του Τζίνι, οπότε η Τζάσμιν εκμεταλλεύεται τη στιγμή και παίζει μαζί για να αποσπάσει την προσοχή του Τζαφάρ καθώς ο Αλαντίν προσπαθεί να πάρει πίσω τη μαγική λάμπα. Αυτό δεν φαινόταν ποτέ σαν σκηνή που θα εμφανιζόταν στη ζωντανή ταινία. Είναι πολύ σέξι και ακατάλληλο, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζαφάρ αναφέρεται στη Γιασεμίν ως το «μουνί» του.

Αντίθετα, η Jasmine παίρνει ένα υπέροχο ροζ ντύσιμο κοντά στο τέλος της ταινίας του 2019, στην οποία τραγουδά το νέο της τραγούδι, “Speechless”.

 

12. Ο Τζαφάρ δεν γίνεται ποτέ ένα τεράστιο φίδι για να πολεμήσει σώμα με σώμα με τον Αλαντίν.

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη και πιο αξιομνημόνευτη στιγμή από την ταινία κινουμένων σχεδίων είναι όταν ο Τζαφάρ μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο φίδι κοντά στο τέλος της ταινίας. 

Ο Αλαντίν αποκαλεί τον Τζαφάρ δειλό φίδι, με αποτέλεσμα ο κακός να μεταμορφωθεί σε μια μεγαλύτερη εκδοχή του αγαπημένου του επιτελείου. Ο Αλαντίν έρχεται ενάντια στο φίδι με ένα σπαθί πριν πείσει τον Τζαφάρ να γίνει ο ίδιος τζίνι.

Στο ριμέικ, η μεγάλη αναμέτρηση ξεπερνά τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της τρίτης πράξης και πηγαίνει γρήγορα προς τα εμπρός στον Αλαντίν που ξεγελάει τον Τζαφάρ για να ευχηθεί στο κοσμικό ον. Αντίθετα, βλέπουμε τον Iago να μεταμορφώνεται σε μια μεγαλύτερη εκδοχή του εαυτού του που είναι πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσα.

 

37. Η Γιασμίν γίνεται Σουλτάνος ​​στο τέλος της ταινίας.

Συγγνώμη Αλαντίν, δεν θα γίνεις ποτέ σουλτάνος ​​της Άγκραμπα σε αυτή την ταινία. Ειλικρινά, αυτό είναι μια εξαιρετική λύση. Όπως εξηγεί η Jasmine στην ταινία live-action, εκπαιδεύεται και μελετά για αυτό όλη της τη ζωή. Ο Αλαντίν δεν έχει και, απ’ ό,τι βλέπουμε στην ταινία, δεν έχει τις μεγαλύτερες δεξιότητες δημόσιας ομιλίας. 

 

Τρέιλερ:

 

 

ΥΣ. Έχετε δει τον Αλαντίν ;

Ποια από της δυο σας αρέσει περισσότερο;

5 thoughts on “Αλαντίν με ηθοποιούς…..”
  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!! Την έχω δει την ταινία αυτή και είναι πολύ ωραία!!!!

Leave a Reply