English

Λεμονάδα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 λεμόνια 🍋🍋
  • 1 πορτοκάλι
  • 50-70 γρ. ζάχαρη

Αναλυτικά τη συνταγή θα τη βρείτε αν κάνετε copy paste αυτό το link αυτού του playlist που περιέχει μόνο το βίντεο με τη λεμονάδα: https://www.youtube.com/playlist?list=PLwYWpKzFTYunAQP93zLk1E2ZQYs5n1CsL. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία.

 

Κόνιτσα – Ταξιδιωτικός οδηγός

Γεια σας,

Σήμερα θα διαβάσετε ένα άρθρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ένα άρθρο - Ταξιδιωτικό οδηγό.

Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι μου στην Κόνιτσα θα ήθελα να σας πως πια μέρη να επισκεφθείτε και γιατί.

Ας μην χάνουμε καιρό. Ξεκινάμε!

Το γεφύρι της Κόνιτσας

Ένα μέρος με καταπληκτική θέα κα φυσική ομορφιά. Μόνο αν έχετε μικρά παιδιά ανεβείτε μαζί τους γιατί τα κάγκελα είναι χαμηλά και υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στο ποτάμι.

Μονή Στομίου

Απέχει περίπου 1,5 ώρες από την πόλη με τα πόδια ,γιατί δεν υπάρχει δρόμος για τα αυτοκίνητα. Είναι μία καταπληκτική με λόφους ,πράσινο και ένα ρυάκι να μουρμουρίζει. Αν αγαπάτε το περπάτημα σας το προτείνω. Μα κι αν δεν το αγαπάτε καιρός να αρχίσετε. Η Ι.Μ. έχει δυο πολύ καλούς και χαμογελαστούς μοναχούς και έναν τρίτο αλλά όχι μόνιμο, όπως μας είπαν οι ίδιοι. Ακόμα θα δείτε το κελί που μόνασε ο Άγιος Παϊσιος.

Το σπίτι του Αγίου

Εκεί θα βρείτε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τότε οι άνθρωποι και ένα σπίτι εκείνης της εποχής. Ακόμα τις επιστολές ,τα βιβλία και τις φωτογραφίες του Αγίου.

Ι.Μ. Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης

Μια Μονή με μεγάλο ενδιαφέρον και γλυκούς πατέρες. Μα πάτε!

Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας

Η Ελλάδα φημίζεται για τα πασχαλινά της έθιμα. Υπάρχουν χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκινούν από την αρχή της μεγάλης σαρακοστής και τελειώνουν στα τέλη της πεντηκοστής. Κάποια είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα και κάποια μόνο σε ορισμένες περιοχές.

Σαράντα  μέρες πριν από το Πάσχα ξεκινά η νηστεία για να υποδεχθούμε τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας  ,την Ανάσταση του Χριστού. Την Καθαρά Δευτέρα που είναι και η πρώτη μέρα των νηστειών τη γιορτάζουμε πετώντας χαρταετούς, φτιάχνοντας την Κυρά-Σαρακοστή. Μια γυναικεία μορφή με 7 πόδια και χωρίς στόμα. Τα πόδια της συμβολίζουν τις 7 εβδομάδες της Σαρακοστής και κόβουμε ένα κάθε Σάββατο ή Κυριακή.

Τη μεγάλη εβδομάδα τα έθιμα είναι πολλά. Το βάψιμο των αυγών, η περιφορά του επιταφίου, τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια κ.α.

Την ημέρα του Πάσχα όλοι ευχόμαστε Χριστός Ανέστη, τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά, και τρώμε το αρνί και τα άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Λέγεται και ημέρα της Λαμπρής.

Γράψτε μου έθιμα του τόπου σας , αν θέλετε να γράψω την ιστορία του Πάσχα και τη γνώμη σας στα σχόλια.

Γεια σας!

Μήπως δίνουμε μεγάλη σημασία στο βαθμό ;

Πολλά παιδιά και γονείς πιστεύουν πως ο βαθμός είναι το παν. Όμως πολλοί εκπαιδευτικοί ,τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα ,διαφωνούν με αυτό. Ο βαθμός που αξίζει ένας μαθητής δεν φαίνεται από το τετράμηνο ή το τρίμηνο του αλλά από τη συμμετοχή του στην τάξη, τα διαγωνίσματα του και το διάβασμα του. Αρκετοί γονείς και αρκετά παιδιά όμως δεν βλέπουν έτσι το ζήτημα.

Κάποιοι πιστεύουν πως επειδή πήραν έναν καλό βαθμό στον έλεγχό τους είναι οι νέοι Αϊνστάιν. Ή αν δεν πήραν και τόσο καλό βαθμό πως ο δάσκαλος τους έκανε λάθος και έπρεπε να τους βάλει μεγαλύτερα στο επόμενο τρίμηνο ή τετράμηνο. Οι βαθμοί και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση είναι φουσκωμένοι άρα είναι καλό να είμαστε μετριόφρονες.

Υπάρχουν και κάποιοι όμως που φτάνουν στο άλλο άκρο και δυσανασχετούν με πολύ καλούς βαθμούς όπως το 19 στα 20 το εννέα στα δέκα και το 95%. Άλλοι μαθητές θα ζήλευαν να έχουν τέτοιους βαθμούς έτσι ούτε οι γονείς ούτε τα παιδιά χρειάζεται να πιέζονται ή να πιέζουν.

Υπάρχουν και κάποιοι μαθητές και γονείς που βλέπουν το ζήτημα όπως εγώ και οι γονείς μου. Δεν απογοητεύονται αν δουν ένα βαθμό κάτω από το τέλειο ούτε και πιστεύουν πως ο δάσκαλος ή δασκάλα έπρεπε να τους βάλει μεγαλύτερο βαθμό αν δουν ένα βαθμό χαμηλό. Η βαθμολογία που παίρνουμε είναι φουσκωμένη σε όλους ,άρα δεν είναι σε κανέναν.

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε και μετά από αυτό το άρθρο αλλάξατε γνώμη; Απαντήστε μου αφήνοντας ένα σχόλιο.

Γεια σας.

25η Μαρτίου-Μεσολόγγι

Γεια σας,

Είμαι η Φιλοθέη και θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Σε αυτό το άρθρο δε θα σας πω πώς άρχισαν ή πώς τελείωσαν αυτά τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους.  Θα σας πω μόνο μία ιστορία  που θα σας κάνει να καταλάβετε πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη των Ελλήνων για την πατρίδα και την ελευθερία τους. Την ιστορία  της εξόδου του Μεσολογγίου.

Μεσολόγγι

Άκρα του τάφου σιωπή,στον κάμπο βασιλεύειΛαλεί πουλί, παίρνει σπυρί,κι η μάνα το ζηλεύει.
Παντού νεκρική σιωπή. Στους δρόμους και τα σοκάκια της ιστορικής πόλης επικρατεί σιωπή. Μόνο το μικρό πουλάκι λαλάει στη μαμά του για φαγητό. Κι εκείνη του το δίνει. Κι η μάνα το ζηλεύει ,γιατί αυτή δεν έχει φαγητό να δώσει στο δικό της παιδί.
Αλλά, πώς ξεκήνησαν όλα αυτά;
Οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει άλλες δύο φορές να μπουν και δεν τα κατάφεραν. Τώρα;
Οι τούρκοι πολιορκούν το Μεσολόγγι. Οι κάτοικοι δεν παραδίδονται. Αντέχουν πάνω από χρόνο. Έχουν βρει τρόπο ανεφοδιασμού από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Ώσπου ο Ιμπραήμ καταλαβαίνει τι κρατά τους Μεσολογγίτες ζωντανούς και φράζει τα περάσματα της θάλασσας. Οι κάτοικοι τρέφονται με ό,τι βρουν. Το νερό είναι λιγοστό και μολυσμένο. Ώσπου μια μέρα το αποφασίζουν! Ξημερώνει Κυριακή των Βαίων.
Το σχέδιο ήταν να βγουν χωρισμένοι σε τρία σώματα. Όμως δεν πέτυχε γιατί είχε γίνει γνωστό στους Τούρκους και τους περίμεναν. Ακολούθησε σφαγή με πολλά θύματα. Μετά την έξοδο του Μεσολογγίου, που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην απελευθέρωση της Ελλάδας, τη σφαγή της Χίου και των Ψαρών που με αυτές θα ασχοληθούμε αργότερα πολλοί ξένοι παρακινήθηκαν να βοηθήσουν την Ελλάδα.
Περιμένω τη γνώμη σας με ένα σχόλιο. Γεια σας.