Ελληνικά

Πέμπτη 30/10/2025

Καλησπέρα!

Σήμερα κάναμε τα εξής μαθήματα:

  • Γλώσσα

Έγιναν στην τάξη: Ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες λεξιλογίου σχετικές με τη θεματική της Ενότητας 4 "Διατροφή", στο πράσινο τετράδιο. Συζητήσαμε το λεξιλόγιο της Ενότητας και σημειώσαμε τις λέξεις της ορθογραφίας. Επεξεργαστήκαμε το ποίημα από το Β.Μ. στη σελ. 47.

Εργασίες για το σπίτι: 1. Πράσινο τετράδιο: Γράφω προτάσεις με τις λέξεις της ορθογραφίας.

2. Ετοιμάζω την παρουσίασή μου για τη Μεσόγειο Θάλασσα. Επιλέγω ένα ζώο/φυτό ή ένα πρόβλημα του οικοσυστήματος της Μεσογείου Θάλασσας, γράφω πληροφορίες και προσθέτω εικόνες. Την ετοιμάζουμε ως τη Δευτέρα 3/11 και τη στέλνουμε στο email μου. Για να φτιάξουμε την παρουσίαση, χρησιμοποιούμε το ηλεκτρονικό αρχείο παρουσίασης που έχω επισυνάψει εδώ: Μεσόγειος Θάλασσα Παρουσίαση

 

  • Μαθηματικά

Έγιναν στην τάξη: Κάναμε τις δραστηριότητες του Β.Μ. (σελ. 37 - 38) στο Κεφάλαιο 15 "Παραγοντοποίηση φυσικών αριθμών".

Εργασίες για το σπίτι: 1. Τ.Ε. Μαθηματικών: σελ.35 –> Ασκ. 3, 4

 

  • Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Έγιναν στην τάξη: Εισαγωγή στο Κεφάλαιο 4 "Το εκπαιδευτικό σύστημα και το σχολείο" (Β.Μ. σελ. 17- 20).

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ1. Φέρνω συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο e-twinning, όπως επίσης και τη δήλωση για την εγγραφή στο Γυμνάσιο.