sexting

Sexting: είναι η ανταλλαγή φωτογραφιών και μηνυμάτων με κυρίως σεξουαλικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως για παράδειγμα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η λέξη έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλής τον 21ο αιώνα και προέρχεται από το "sex" (σεξ) και το "texting" (στέλνω μήνυμα σε κάποιον).

Μια μελέτη από την Εθνική Εκστρατεία για την πρόληψη των εφήβων έδειξε ότι το 20% των εφήβων (ηλικίες 13-19) και το 33% των νεαρών ενηλίκων (ηλικίας 20-26) έχουν μοιραστεί γυμνές ή ημι-γυμνες φωτογραφίες του εαυτού τους χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Το φαινόμενο είανι ακόμα πιο διαδεδομένο ανάμεσα στα κορίτσια. Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε σε αμερικανικά σχολεία, το ένα τρίτο των εφήβων είχαν στείλει τουλάχιστον μία φορά γυμνή φωτογραφία τους μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ αυτό είχε ζητηθεί στο 57% αυτών.Ακόμη, τα νεαρά κορίτσια που έκαναν συχνά «sexting» είχαν επικίνδυνη και επιπόλαιη σεξουαλική συμπεριφορά, όπως σεξ με πολλούς παρτενέρ, χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ πριν τη σεξουαλική πράξη με αποτέλεσμα να βλάπτουν την  υγεία τους με απρόβλεπτο τρόπο. Η χρήση του κάνει τους νέους να πιστεύουν ότι το σεξ είναι κάτι εύκολο κι απλό χωρίς να αντιλαμβάνονται τις ψυχολογικές συνέπειες μπορεί να έχει αν οι ελπίδες τους διαψευστούν. Όλα όσα λέγονται ή γράφονται μέσα από ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή μπορεί να μην είναι αληθινά.Εκτός όμως από αυτό το ενδεχόμενο που μπορεί να σας βάλει σε πολλούς κινδύνους, η ευκολία με την οποία οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να αναπαραχθούν και να διαδοθούν στο Διαδίκτυο.

Μια φωτογραφία που μοιράζεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μπορεί εύκολα να ταξιδέψει στο Internet και να γίνει στην πραγματικότητα πορνογραφικό υλικό για κάθε διεστραμμένο. Είστε σίγουροι ότι θέλετε οι φωτογραφίες σας να χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο;

Το 51% των εφήβων κοριτσιών αναφέρουν ότι δέχτηκαν πιέσεις από άλλα παιδιά με την απειλή ότι θα διαρρεύσουν στο Ιντερνετ τις γυμνές φωτογραφίες τους , ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα αγόρια είναι στο 18% .

Το Sexting είναι σήμερα παράνομο και θεωρείται διανομή και κατοχή παιδικής πορνογραφίας και γι αυτό αποτελεί κακούργημα.

 

1 comment

  1. υπεροχο!

Leave a Reply