Posted on September 18, 2026
18/9/2026
ΓΛΩΣΣΑ: Γράψαμε έκθεση και κάναμε την άσκ. 5/ σελ. 10 Β.Μ.

- Ορθ: οι υπογραμμισμένες λέξεις (αυτές με τα διπλά γράμματα) της άσκ. 5/ σελ. 10 Β.Μ.
- Άσκ. στο τετράδιο: Κλίνω το ρήμα "διορθώνω" σε όλους τους χρόνους της Οριστικής.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Έχουμε το μισό μάθημα (έως "η ανατομία και η ιατρική")/σελ. 12-13. Στο blog (Χρήσιμο υλικό- Ιστορία- Βοηθητικές ερωτήσεις) έχω αναρτήσει συνδέσμους, στους οποίους θα βρείτε σχεδιαγράμματα/ βοηθητικές ερωτήσεις ανά μάθημα στην Ιστορία.

∗ Πέραν των καθηκόντων που αναφέρονται, τα παιδιά θα πρέπει να μελετούν καθημερινά ό,τι έχουμε κάνει στην τάξη (σε βιβλία και τετράδια).
Σε περίπτωση απουσίας μαθητή- μαθήτριας:
Σε περίπτωση απουσίας κάποιου παιδιού θα ανεβαίνουν φωτογραφίες με αυτά που έγιναν στην τάξη. Όποιο παιδί απουσιάζει καλό είναι να αντιγράφει ό,τι γράψαμε στην τάξη (εφόσον, φυσικά, είναι σε θέση) στα αντίστοιχα βιβλία- τετράδια- φυλλάδια. Όταν δίνεται φυλλάδιο για το σπίτι και δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσής του, το παιδί απλά γράφει τις απαντήσεις στο αντίστοιχο τετράδιο (αναγράφει απλώς τον αριθμό της άσκησης- δεν αντιγράφει ολόκληρες τις εκφωνήσεις). Σε περίπτωση που δεν απουσιάζει κανένας μαθητής δε θα ανεβαίνουν φωτογραφίες με αυτά που έγιναν στην τάξη. Θα ανεβαίνουν μόνο τα καθήκοντα για το σπίτι.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
