ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γεια σας αγαπημένα μας παιδάκια! Από την προηγούμενη κιόλας ανάρτηση...μύρισε άνοιξη το blog μας! Και συνεχίζει να μυρίζει άνοιξη, καθώς η σημερινή μας ανάρτηση έχει σχέση με την ... Πρωτομαγιά!!!

Ναι, με την Πρωτομαγιά, την όμορφη γιορτή των λουλουδιών!!! Η Πρωτομαγιά επίσης είναι και γνωστή ως Εργατική Πρωτομαγιά, πράγμα με το οποίο θα ασχοληθούμε παρακάτω!

Γιορτάζουν λοιπόν τα λουλούδια μας! Τι συμβαίνει στα λουλούδια μας την άνοιξη; 

Τώρα την άνοιξη που ο καιρός έχει ζεστάνει, τα λουλούδια ανθίζουν! Τα έντομα επίσης πηγαίνουν από λουλούδι σε λουλούδι μεταφέροντας τη γύρη! Η γύρη μοιάζει με σκόνη και υπάρχει στο άνθος του λουλουδιού! Όταν τα έντομα κάθονται πάνω σε ένα λουλούδι, αμέσως στο σώμα τους κολλάει ένα μέρος της γύρης! Όταν μεταφερθούν σε άλλα λουλούδια μεταφέρουν μαζί τους και τη γύρη! Με αυτό τον τρόπο τα λουλουδάκια μας γονιμοποιούνται, γίνονται δηλαδή περισσότερα!!!

Τα είδη των λουλουδιών είναι πολλά! Εμείς παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια από αυτά, τα οποία τα συναντάμε πιο συχνά στα μέρη μας, στη γειτονιά μας, στην αυλή μας!

Γνωρίζετε κάποια από αυτά;;;

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ:

ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ:

ΓΕΡΑΝΙ:

ΓΙΑΣΕΜΙ:

ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ:

ΤΟΥΛΙΠΕΣ:

Κάθε χρόνο 1 Μαΐου, συνήθως βγαίνουμε στην εξοχή, μαζεύουμε λουλούδια και με αυτά φτιάχνουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας!!! Με αυτό τον τρόπο λέμε ότι "πιάσαμε" το Μάη! Το στεφάνι αυτό τα περισσότερα νοικοκυριά συνηθίζουν να το κρεμούν στην κεντρική τους πόρτα στολίζοντας έτσι την είσοδο του σπιτιού τους!

Επειδή φέτος δεν θα μπορέσουμε να εξορμήσουμε στην εξοχή, μπορούμε να μαζέψουμε λουλούδια για το στεφάνι μας από την αυλή μας, γύρω από το σπίτι μας ή και να κατασκευάσουμε δικά μας λουλούδια από υλικά που έχουμε στο σπίτι (χαρτιά, καπάκια, ρολά χαρτιού, υφάσματα). Περιμένουμε λοιπόν να μας στείλετε εικόνες με το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι!!!

Η Πρωτομαγιά, όπως σας είπαμε και νωρίτερα, είναι γνωστή και ως Εργατική Πρωτομαγιά! Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μάθετε πληροφορίες σχετικά με αυτήν!

Και βέβαια ας κλείσουμε με ένα όμορφο ανοιξιάτικο τραγουδάκι!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ:

(οι δραστηριότητες είναι καθαρά προτεινόμενες)

-με αφορμή την Πρωτομαγιά που μας έρχεται, μαθαίνουμε διάφορα είδη λουλουδιών και φυτών που υπάρχουν στο μπαλκόνι μας ή στην αυλή μας! Παροτρύνουμε τα παιδιά να τα αναγνωρίσουν!

-φυτεύουμε λουλούδια ή όσπρια σε μια γλάστρα, στο παρτέρι μας, σε κεσεδάκια και κάνουμε τα παιδιά μας...κηπουρούς!

 - κατασκευάζουμε, ή ζωγραφίζουμε τα δικά μας λουλούδια!

- Άμπρα κατάμπρα ... φτιάχνω έναν αριθμό! Με άνθη ή φύλλα λουλουδιών σχηματίζουμε π.χ ένα γράμμα, ή έναν αριθμό! Ποιος από την οικογένεια θα καταφέρει να το φτιάξει πρώτος;;;

-μαθαίνουμε το τραγούδι "Γεια σου κύριε μενεξέ" και το τραγουδάμε όλοι μαζί!

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι στις αναρτήσεις του blog του σχολείου μας, το ψηφιακό υλικό που τυχαίνει να κοινοποιούμε (ιστοσελίδες, φωτογραφίες, παρουσιάσεις, αναρτήσεις άλλων blog κ.τ.λ) δεν αποτελεί προϊόν δική μας πνευματικής ιδιοκτησίας, ούτε προϊόν διαφήμισης, ούτε προσωπικού κέρδους. Το προτείνουμε στα πλαίσια της εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης και επικοινωνίας ως επικουρικό εργαλείο.

Leave a Reply