5ο ΜΑΘΗΜΑ- Δευτέρα, 27/4/2020

Παιδιά καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε όμορφα τις γιορτές, παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες! Να ξέρετε ότι μας έχετε λείψει πολύ και περιμένουμε πώς και πώς να ξαναγυρίσουμε στο σχολείο μας και να βρεθούμε από κοντά και πάλι! Προς το παρόν συνεχίζουμε από απόσταση μέχρι να έχουμε νεότερες οδηγίες, με υπομονή και αισιοδοξία!

Για σήμερα και μέχρι την Πέμπτη θα έχετε τις παρακάτω εργασίες:

ΓΛΩΣΣΑ

Για την πρώτη άσκηση κάνετε κλικ ΕΔΩ. Αφού γράψετε το όνομά σας, επιλέξτε: "Εκδήλωση στα Χανιά". Κάνετε κλικ στην αίτηση που κρεμάει το κορίτσι και στο σημειωματάριο που εμφανίζεται, επιλέξτε την 6η εργασία : "Να ετοιμάσουμε τα φαγητά για την εκδήλωση". Από τους δύο μάγειρες να διαλέξετε την Κλαίρη, το κορίτσι. Θα  δείτε πώς φτιάχνει κρητικό ντάκο και μετά θα σας εμφανίσει μια φόρμα όπου θα γράψετε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής ( στην υποτακτική και στο β' ενικό πρόσωπο-Εσύ). π.χ. Πρώτα να βάλεις.... Έπειτα να κόψεις.... Στη συνέχεια να ..... κ.τ.λ.) Μόλις τελειώσετε τη συνταγή, πατήστε το εικονίδιο κάτω με τον εκτυπωτή και μετά "Αποθήκευση" και να μου στείλετε με mail  τη συνταγή σας!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Παρακολουθήστε πρώτα την παρουσίαση ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ.

Έπειτα θυμηθείτε τη θεωρία και με εικόνες στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Εξισώσεις στις οποίες ο άγνωστος είναι μειωτέος ή αφαιρετέος). Ακριβώς κάτω από τη θεωρία για την αφαίρεση υπάρχουν τα ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-Εξισώσεις και προβλήματα. Να λύσετε τα 4 πρώτα στο τετράδιο Μαθηματικών.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ (Μειωτέος)

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ (Αφαιρετέος)

Οι λύσεις θα ανέβουν στο Blog την Τετάρτη.

ΦΥΣΙΚΗ

Αφού ρίξετε μια ματιά στη θεωρία του κεφαλαίου 9 "ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ" από το σχολικό σας βιβλίο, να κάνετε για εξάσκηση το ΚΟΥΙΖ  και το παιχνίδι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ.  Είμαι σίγουρος οτι θα τα πάτε εξαιρετικά! Αν ωστόσο έχετε ξεχάσει κάτι, μπορείτε να δείτε τη θεωρία αναλυτικά με εικόνες και παρουσιάσεις ΕΔΩ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη:

1) Τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης

2) Μνημεία της Θεσσαλονίκης

3) Θεσσαλονίκη


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Να περνάτε όμορφα!!!

Leave a Reply