Παιχνίδια για την Ενέργεια

Συνεχίζοντας την ενασχόλησή μας με τις διάφορες μορφές ενέργειες, ακολουθούν παιχνίδια για τα παιδιά Νηπιαγωγείου, τα οποία έχουν στόχο να τα βοηθήσουν/εξοικειώσουν με τη χρήση του ποντικιού (ψηφιακά παιχνίδια)  και να αναπτύξουν  μαθηματικές/αναγνωστικές δεξιότητες (παρατηρητικότητα, αντιστοιχίσεις, σειροθετήσεις, αναγνωστική ικανότητα κλπ) .Τα παρόντα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα βάσει των ικανοτήτων και αναγκών των μαθητών/ριών του τμήματος 1, αφού παρόμοια έχουν εφαρμοσθεί και στα δια ζώσης μαθήματά μας.

(η χρήση των εικόνων από το διαδίκτυο γίνεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς)

.........................................................................................................................................................................

Παιδιά, μετά από τη παρουσίαση των μορφών ενέργειας από το προηγούμενό μας μάθημα, σας έφτιαξα παρόμοια παιχνίδια που τα έχουμε παίξει και στο σχολείο, άρα είστε εξοικειωμένοι/ες  και ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.Μπορείτε να τα παίζετε και με τους γονείς σας ή και με τα αδελφάκια σας, ώστε κάποιος/α να σας διαβάζει τις οδηγίες!ΥΓ. Να θυμόμαστε:μισή ώρα καθημερινά μας φθάνει μπροστά σε οθόνη, η πιο πολλή ώρα βλάπτει τα μάτια & τον εγκέφαλό μας!

1.βρες τα ζεύγη  των εικόνων ( memory cards)

2.ανακάλυψε τις κρυμμένες λέξεις για την ενέργεια_ Κρυπτόλεξο

3.σύρε τη λέξη που ταιριάζει στην αντίστοιχή της εικόνα

 

 

Leave a Reply