Καλωσόρισμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπημένοι μου μαθητές της Τρίτης Τάξης του 75ου ΔΣ Αθ,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και υγιείς, σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, γίνεται εδώ και λίγες μέρες μια προσπάθεια από το Υπουργείο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Αυτές τις μέρες προετοιμαζόμαστε όλοι και κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο, υπάρχουν όμως διάφορα προβλήματα στη διαδικασία, όπως οι μικρές ταχύτητες ή και αδυναμία σύνδεσης λόγω του μεγάλου φόρτου ροής δεδομένων στο ΠΣΔ, η ουσιαστική έλλειψη επιμόρφωσης και κατάρτισης εκ μέρους του ΥΠ των εκπαιδευτικών, κ.ά.

Παρά τα όποια προβλήματα, θα είναι μεγάλη μου χαρά να ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι πληροφόρησης και γνώσης μέσω του διαδικτύου, που βέβαια δε μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τη διαπροσωπική επαφή και σχέση δασκάλου - μαθητή (ήδη μου λειπει πολύ η καθημερινή σχέση με τα παιδιά!) αλλά είναι έστω μια προσπάθεια διατήρησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μετά από πολλές συζητήσεις με συναδέλφους και ανταλλαγή εμπειριών, φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι δυστυχώς δε μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά η πλατφόρμα του ΠΣΔ, οπότε ο τρόπος που προτείνεται και συνιστάται είναι η επικοινωνία μέσω e-mail, με αποστολή εκ μέρους μου προς εσάς σε τακτά χρονικά διαστήματα, διαφόρων συνδέσμων με εκπαιδευτικό υλικό στο διαδίκτυο.

Σε επόμενα ε-μαιλ, θα σας κοινοποιήσω τις οδηγίες εγγραφής και σύνδεσης μαθητή στο ΠΣΔ που δίνει το υπουργείο, πώς να συνδεθείτε με την "κυψέλη" μας, τον ψηφιακό χώρο της εικονικής μας τάξης που έχω ξεκινήσει να δημιουργώ στην πλατφόρμα "e-me" που προτείνει το υπουργείο, και επίσης κάποιους συνδέσμους εκπαιδευτικού υλικού.

Με εκτίμηση,
Βαγγέλης Τσάμης
Δάσκαλος Γ'

Leave a Reply