17 December 2023 archive

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι μαθητές/τριες του ΓΕ.Λ. Παμφίλων, κατά την έναρξη του έργου eTwinning, Λ.Α.Δ.Ι. (Λιόδεντρα – Αιωνόβια – Διαχρονικής – Ιστορίας), έφτιαξαν με το ψηφιακό εργαλείο  https://www.google.com/maps/d/?hl=el στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου την παρουσίαση των συνεργαζόμενων Σχολείων στο χάρτη. Δείτε τη συνεργατική παρουσίαση των Σχολείων ΕΔΩ.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι μαθητές/τριες του ΓΕ.Λ. Παμφίλων, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας & Γραμματείας, ενδιαφέρθηκαν να προσεγγίσουν γλωσσικά τη λέξη «ἐλαία» και να ανακαλύψουν την ετυμολογία της, τη σημασία της και να τη συνδέσουν με άλλες ομόρριζες λέξεις. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Βρικέλλη Βασιλείας, αναζήτησαν λήμματα στο Λεξικόν της Αρχαίας …

Continue reading

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

Το Ευρωπαϊκό έργο eTwinning, Λ.Α.Δ.Ι. (Λιόδεντρα – Αιωνόβια – Διαχρονικής – Ιστορίας), έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του διδακτικής διαδικασίας του μαθήματος της Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου της Α΄Λυκείου και συγκεκριμένα στην ενότητα του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Δείτε παρακάτω την παρουσίαση της σύνδεσης του Ευρωπαϊκού έργου με τον Μυκηναϊκό πολιτισμό: