ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ

Η ομάδα του έργου eTwinning, Λ.Α.Δ.Ι. (Λιόδεντρα – Αιωνόβια – Διαχρονικής – Ιστορίας), του ΓΕ.Λ. Παμφίλων, το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, συμμετείχε στην ξενάγηση που διοργάνωσε το Open Lesvos σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ξεναγών "Παρέα στη Λέσβο" και τη θεατρική ομάδα "Άστεγοι" στα Λαδάδικα Μυτιλήνης, εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά της εμπορικής δραστηριότητας του ελαιολάδου και των σαπουνιών.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές/τριες έβγαλαν φωτογραφίες τα κτήρια και τις πληροφοριακές πινακίδες, τους κώδικες QR, που είχε τοποθετήσει το Open Lesvos, με τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν σε αυτά τα κτήρια και μέσα από τη δράση τους διαμόρφωσαν την ιστορία της περιοχής των Λαδάδικων.

Στη συνέχεια, στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου, έφτιαξαν μια διαδραστική αφίσα με τις φωτογραφίες των κτηρίων, στη θέση που βρίσκονται στα Λαδάδικα Μυτιλήνης, με τις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν και εργάστηκαν σ' αυτά και το βίντεο της ξενάγησης.

Δείτε τη διαδραστική αφίσα των Λαδάδικων Μυτιλήνης, εκεί όπου λειτουργούσε ένα υποτυπώδες "Χρηματιστήριο Ελαιολάδου" με πανελλήνια ακτινοβολία, ΕΔΩ.