ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους/τις μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2023-24, Λ.Α.Δ.Ι. (Λιόδεντρα-Αιωνόβια-Διαχρονικής-Ιστορίας), καθώς την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 έφτασε, στο Σχολείο, ένας φάκελος από το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου. Η αποστολή τού Εκπαιδευτικού Φακέλου έγινε μετά την εκπαιδευτική επίσκεψη, που πραγματοποίησε στις 7 Μαρτίου 2024, η ομάδα του προγράμματος eTwinning στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Ο Εκπαιδευτικός Φάκελος «Η Μηχανή του Κοινού» περιλαμβάνει εκδόσεις και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τη θεματική του Μουσείου. Ο φάκελος στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών για την ιστορία του κοινοτικού ελαιοτριβείου, για την κοινότητα της Αγίας Παρασκευής και τη βιομηχανική ελαιουργία στη Λέσβο. Επίσης, περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με παιχνίδια, έντυπα και ηλεκτρονικά, καρτέλες ρόλων, φύλλα εξερεύνησης και καρτέλες παραγωγής. Το υλικό του Εκπαιδευτικού Φακέλου ενισχύει τις δυνατότητες μάθησης των μαθητών/τριών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη σχολική τάξη κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και σε μελλοντικές επισκέψεις στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός του Προγράμματος και οι μαθητές/τριες εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους Υπεύθυνους του Μουσείου για την αποστολή του Εκπαιδευτικού Φακέλου «Η Μηχανή του Κοινού», το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό και χρήσιμο βοήθημα για τη γνωριμία του Μουσείου και την κατανόηση της ιστορίας της βιομηχανικής ελαιουργίας στη Λέσβο. Ακόμα, το εκπαιδευτικό υλικό συμβάλλει στην αναγνώριση του μουσειακού χώρου ως χώρου μάθησης και ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών/τριών.