Ελληνικά

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ BLOG!!!🥳🥳🥳🎁🎁🎁🎉🎉🎉🎈🎈🎈🎇🎇🎇

4 μήνες από τότε που φτιάχτηκε το blog μου!!🥳🥳🥳🎁🎁🎁🎉🎉🎉🎈🎈🎈🎇🎇🎇

το δώρο μου 3 αναρτήσεις και 3 σχόλια!

85 άρθρα

40 σχόλια

Σαλάτα με κοτόπουλο

Συστατικά

  • 1 μαρούλι
  • 1 ραπανάκι
  • 150 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο

Για το dressing

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι

Για τη σύνθεση (προαιρετικά)

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. κρουτόν
  • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι, βρασμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το μαρούλι και το ραπανάκι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για το dressing

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το νερό και αλάτι.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε μέχρι να την καλύψει εντελώς.

Για τη σύνθεση

  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε προαιρετικά στο μπολ με τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα κρουτόν, τις ελιές, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε

Σοκολατόπιτα σε 10 λεπτά

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. ρούμι

Για τη σοκολατόπιτα

  • 180 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. κακάο
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά, μεσαία

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. κουβερτούρα 65%

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το ρούμι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σοκολατόπιτα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Βάζουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα πυρίμαχο σκεύος 25 εκ. και μεταφέρουμε όλο το μείγμα. Βρέχουμε τα χέρια μας και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 6-8 λεπτά. Αφαιρούμε και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Για τη σύνθεση

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα ή τη λιώνουμε και απλώνουμε πάνω από τη σοκολατόπιτα. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνεται ζεστή.
  • Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε κρύα τότε φτιάχνουμε μια γκανάς με 200 γρ. κρέμα γάλακτος και 200 γρ. κουβερτούρα, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Tip

Μπορείτε να ψήσετε τη σοκολατόπιτα και στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα

200 χρόνια μετά την Ελληνική επανάσταση!!!!!!!!!!!!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!

«Ας κρατήσουν οι χοροί» - Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση - YouTube

Σουβλάκι με αραβική πίτα

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1 εκ., την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά να ψηθεί καλά.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, βάζουμε αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Κόβουμε το ¼ από τις πίτες (μια ακτίνα) και μοιράζουμε στο ¼ το κοτόπουλο, στο ¼ το τζατζίκι, στο ¼ το μείγμα με τη ντομάτα και τέλος τις πατάτες. Κλείνουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Άνοιξη !

Πίτσα express

Συστατικά

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 4 φέτες γραβιέρα
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 4-5 ντοματίνια
  • 4 φέτες μπέικον

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Βάζουμε τις φέτες από το τυρί και το ζαμπόν στα 4 ψωμάκια και καλύπτουμε με τις άλλες 4 φτιάχνοντας 4 τοστ.
  • Κόβουμε διαγώνια και τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο ώστε να κάνουμε μία στρογγυλή βάση για πίτσα.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και το μπέικον κομμένο στη μέση.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Ένα αστειάκι

Το smoothie του Άκη

Συστατικά

  • 100 γρ. σπανάκι, τα φύλλα του
  • 40 γρ. σπόρους τσία
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 800 γρ. γάλα αμυγδάλου, άγλυκο
  • 20 γρ. σκόνη πρωτεΐνης, ορός γάλακτος, με γεύση βανίλια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 300 γρ. σμέουρα (raspberries), + 100 γρ., για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. μύρτιλα (blueberries), για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα σπανακιού, τους σπόρους τσία, τις νιφάδες βρόμης και το μισό γάλα αμυγδάλου για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στα ποτήρια. Μεταφέρουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να σφίξει το μείγμα ελαφρά.
  • Ξεπλένουμε το μπλέντερ. Προσθέτουμε την πρωτεΐνη σε σκόνη, το μέλι, το υπόλοιπο γάλα, τις μπανάνες, τα σμέουρα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στα ποτήρια και σερβίρουμε με μύρτιλα και σμέουρα

ΕΝΑ ΦΟΡΕΜΑ

https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fmidway.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2F%25CE%25B1%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B5-%25CF%2586%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25B2%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B1-%25CF%2586%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7-midway-woman-%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B8%25CF%2581%25CE%25B5-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1mitropoulos-mischalis-new-collection-kalokairi-7.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fmidway.gr%2F%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%258A%25CF%258C%25CE%25BD%2F%25CF%2586%25CF%258C%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B1-%25CE%25BC%25CE%25AC%25CE%25BE%25CE%25B9-%25CE%25B4%25CE%25AD%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25BF-%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BC%25CF%258C%2F&tbnid=wqTaKd3uv1B7MM&vet=12ahUKEwiV97-pnKXvAhXN16QKHfIeCOgQMygJegUIARC7Ag..i&docid=1kPuObHtOnuy7M&w=800&h=1066&q=%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1&ved=2ahUKEwiV97-pnKXvAhXN16QKHfIeCOgQMygJegUIARC7Ag